انواع اعتبار اسنادی (LC):
اعتبار اسنادی (LC) به چندین دسته تقسیم می شوند که در زیر به تعدادی از مهم ترین آنها می پردازیم:
1- اعتبار اسنادی از دیدگاه خریدار
اعتبارات اسنادی قابل برگشت:
در این نوع خریدار بدون اطلاع به فروشنده یا ذینفع هر نوع تغییری را در شرایط می تواند بدهد. این زمانی است که فروشنده اطمینان کامل به خریدار دارد.
توجه داشته باشید که خریدار نمی تواند مبلغی که پرداخت شده به فروشنده را برگشت بزند فقط نسبت به مبلغ مانده و استفاده نشده از اعتبار می تواند کار داشته باشد در صورتی که خریداران ایرانی قصد خرید اعتبار اسنادی (LC) قابل برگشت را داشته باشد، بانک تنها با دریافت مجوز خاص بانک مرکزی، این نوع اعتبار اسنادی (LC) را ارائه می دهد. اما در اعتبار اسنادی (LC) غیرقابل بازگشت، به مجوز بانک مرکزی نیاز نیست..
اعتبارات اسنادی غیر قابل برگشت:
صرفا با موافقت طرفین قابل اصلاح است.بنابراین اگر خریدار بخواهد تقاضای ابطال یا تغییر در شرایط را بدهد باید بانک صادر کننده موافقت کند. طبق مقررات اتاق بازرگانی بین الملل، اگر در اعتبار اسنادی (LC) در رابطه با قابل برگشت یا غیر قابل برگشت بودن آن سکوت شده باشد، اعتبار غیرقابل برگشت حکم خواهد کرد.
2-اعتبار اسنادی (LC) از لحاظ تائیدیه:
اعتبار اسنادی (LC) تائید شده:
به دلیل عدم اعتبار خریدار نزد فروشنده فروشنده می خواهد که مبلغ اعتبار را بانک ثالثی تائید کند.و معمولا هم به شکل غیر قابل برگشت است. اگر اقتصاد کشور متزلزل باشد و فروشنده اعتمادی به بانک معرفی شده از سوی خریدار را نداشته باشد، بانک دیگری را پیشنهاد می دهد.
اعتبار اسنادی (LC) تائید نشده:
3-اعتبار اسنادی (LC) از لحاظ قابلیت انتقال و واگذاری از ذینفع به شخص ثالث. در صورتی که در شرایط این نوع اعتبار کلمه Confirmed قید نشده باشد، آن اعتبار تایید نشده تلقی می شود.
اعتبار اسنادی (LC) قابل انتقال:
ذینفع می تواند درخواست کند از بانک خریدار که مبلغ اعتبار را کلا یا جزئا در اختیار شخص یا ذینفع ثانویه قرار بدهد.
اعتبار اسنادی (LC) غیر قابل انتقال:
4- اعتبار اسنادی (LC) از لحاظ قابلیت تقسیم.
اعتبار اسنادی (LC) قابل تقسیم:
ذینفع می تواند اعتبار را بین چند ذینفع دیگر تقسیم کند، مثل مواردی که فروشنده کالا باید از چند منبع کالا را تهیه و تامین کند تا بتواند مبلغ را به سایر تهیه کنندگان انتقال بدهد
اعتبار اسنادی (LC) غیر قابل تقسیم:
5-اعتبار اسنادی (LC) مدت دار یا یوزانس
بانک فروشنده مبلغ را پس از مدت 30 روز 6 ماه و یکسال و… که در اعتبار مشخص شده از بانک ابلاغ کننده دریافت خواهند نمود.
اعتبار اسنادی (LC) وارداتی یا صادراتی:
این نوع از اعتبارات اسنادی به خریداران و تاجران اجازه می دهد تا کالاهای بیشتری را به داخل کشور وارد کنند. این نوع اعتبار برای تاجران کشور به اعتبار اسنادی (LC) وارداتی معروف است، حال آنکه برای فروشندگان کالا در کشورهای دیگر، اعتبار اسنادی (LC) صادراتی نامیده می شود.
صادر کننده کالا تحت اعتبار اسنادی (LC) چه موقع پول را میگیرد؟
همان گونه که خریدار و فروشنده توافق کرده اند و بازه ی زمانی مشخص کرده اند طی آن بازه ی زمانی صادر کننده کالا پول را دریافت می کند.