جواز تأسیس صنایع مجوزی است که افراد اعم از حقیقی یا حقوقی جهت انجام یک فعالیت تولیدی - اقتصادی اخذ می کنند.این جواز، به دارنده آن اجازه می دهد در یکی از شهرک های صنعتی مشغول به تولید محصولی باشد که در خود جواز مذکور ذکر شده است.
جواز تأسیس صنایع، با توجه به نوع محصولات باید از وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت جهاد کشاورزی یا سایر ارگان های مرتبط اخذ شود.ضمنا برای تولید کالاهای مختلف نظیر سرنگ، نخ های جراحی و غیره یا احداث کارخانه های داروسازی و کارخانه های مواد غذایی، قبل از هر کاری اخذ مجوز از وزارت بهداشت الزامی است.
بر حسب نوع فعالیت اقتصادی سرمایه گذار، مرجع صادر کننده جواز فوق متفاوت است.برای عمده فعالیت های صنعتی، مرجع صادر کننده وزارت صنعت و معدن تجارت می باشد، ولی سایر سازمان ها و وزارتخانه ها از جمله سازمان میراث فرهنگی در حوزه گردشگری و صنایع دستی، وزارت کشور در حوزه NGO ها و احزاب، وزارت جهاد کشاورزی در حوزه تولیدات و صنایع کشاورزی و غذایی، وزارت کار و تعاون در حوزه کار آفرینی و مشاغل خانگی اقدام به صدور جواز تأسیس صنایع بر حسب قوانین جاری می نمایند.
فرآیند اخذ جواز تأسیس چقدر زمان می برد؟
مدت زمان لازم بر حسب سازمان و مرجع صادر کننده جواز تأسیس صنایع متفاوت است. این مدت زمان برای جواز صادره از وزارت صنعت و معدن و تجارت به طور متوسط 2 روز تا 15 روز می باشد، اما برای اخذ جواز از وزارت جهاد کشاورزی بین 15 روز الی 1 ماه می باشد. همچنین مدت زمان لازم برای صدور جواز از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری 1 الی 2 ماه می باشد.
مدارک لازم برای اخذ جواز شخص حقیقی
مدارک لازم برای اخذ جواز شخص حقوقی