سیستمی است که نقل و انتقال کالا را در مرزهای کشورها به طور آزادانه امکان پذیر نموده و ورود موقت آن ها را در قلمرو گمرکات بدون پرداخت حقوق و عوارض گمرکی مجاز می دارد. کالاها تحت پوشش سند واحدی تحت عنوان A.T.A قرار می گیرند و با ضمانت یک سیستم بین المللی تضمین می شوند.
سیستم کارنه A.T.A در پاسخ به نیازهای گروه های گوناگون تجار از جمله انتقال کالاهای خود به بازارهای تجاری یا نمایشگاه های بین المللی، عرضه به خریداران بالقوه به عنوان نمونه، یا صرفأ به عنوان ابزار حرفه شان ایجاد و بنا نهاده شده است. اینگونه کالاها باید امکان حمل و نقل سریع و ساده از مرزها را داشته باشند.
A.T.A مخفف Temporery Admission مى باشد. در سال 1961 شوراى همکارى هاى گمرکى بروکسل سندى را به کشورهاى عضو تحت عنوان کارنه A.T.A ابلاغ نمود که هدف آن ایجاد تسهیلات براى ورود موقت کالا بدون پرداخت حقوق گمرکى و به اعتبار یک وثیقه بین المللى بود. به علاوه، شمار دیگری از کنوانسیون های بین المللی را نیز برای انواع خاص کالاها به اجرا گذاشت.
در سال 1346 ایران به قرارداد مذکور پیوست، ولى از آن تاریخ تاکنون به علل گوناگون از جمله نبودن مؤسسه ضامن معتبر کاربردى نداشته است. گمرک ایران اتاق بازرگانى را به عنوان مؤسسه صادرکننده دفترچه A.T.A پذیرفته است.
براساس مقررات کارنه تیر، صاحبان صنایع و بازرگانانى که مایل به صدور موقت کالا براى شرکت در نمایشگاه ها هستند، مى توانند با مراجعه به اتاق بازرگانى و ارائه اسناد کالا تقاضاى صدور دفترچه کارنه A.T.Aنماید و گمرکات سایر کشورهاى عضو تسهیلات لازم را براى ورود و خروج این گونه کالاها از مبادى ورودى و خروجى کشور خود مبذول خواهند داشت.
طبق مقررات کارنه تیر، اتاق بازرگانى به عنوان مؤسسه ضامن، ضمانت پرداخت وجوه مربوط به جرائم کارنه A.T.A اعم از نمونه هاى وارداتى که از کشور خارج نشده اند یا بالعکس در مورد نمونه هاى ارسالى سایر کشورها جهت شرکت در نمایشگاه ها و بازارهاى مکاره را مى نماید و مسئولیت پرداخت هرگونه جرائم به عهده اتاق بازرگانى و صنایع و معادن ایران مى باشد.
کشورهای عضو این رویه