این ترکیب یک اکسید شیمیایی سمی است و در صورت مصرف عوارض جانبی برای سلامتی به همراه خواهد داشت. به همین دلیل برای لعاب کاری ظروف غذا خوری، نباید از اکسید سرب استفاده شود. اگر از اکسید سرب در لعاب کاری ظروف غذاخوری استفاده شود، مقداری از فلز سرب به وسیله اسیدهای ضعیف موجود در گوجه فرنگی، سرکه و ماست به صورت محلول در آمده و از این طریق وارد بدن می شوند.
زمانی که سرب وارد بدن شود به تدریج وارد معده و روده ها و در نهایت جذب خون می شوند. هر چه این اکسید فلزی بیشتر جذب بدن شود احتمال مسمومیت برای فرد افزایش می یابد.در مورد مسمومیت با این اکسید شیمیایی این نکته را نیز باید مد نظر داشته باشید که هرچه لعاب مورد استفاده از اکسید سرب ضخامتش بیشتر باشد، در آب بیشتر حل می شود و خطر آن افزایش می یابد.
نکته مهم تر در مورد این ترکیب شیمیایی این است که در زمان کار کردن با آن حتما باید تمام جوانب و نکات ایمنی را رعایت کنید زیرا اگر این اکسید شیمیایی سهوا بلعیده شود احتمال مرگ را به همراه دارد. همچنین موجب حساسیت در نواحی مختلف بدن مانند چشم ها، پوست و دستگاه تنفسی خواهد شد.
خطرات اکسید سرب
همانطور که قبلا بیان کردیم سرب و ترکیبات مشتق از آن بسیار سمی هستند و در زمان کار کردن با این فلز باید تمام نکات ایمنی را رعایت کنید. یکی از خطرات مرتبط با فلز سرب این است که باعث آسیب به پیوند های عصبی می شود و بیماری های خونی و مغزی را به وجود می آورد.
اگر با این فلز تماس طولانی مدت داشته باشید ممکن است باعث بروز بیماری های کلیوی و دردهای شکمی شود. نکته مهم این است که این فلز به هیچ عنوان نباید در دسترس کودکان قرار گیرد. اگر کودکان با این فلز در تماس باشند موجب بروز اختلالات تمرکزی و پرخاشگری در آنها می شود.