تعریف هایی جامع و کلی درباره ترانزیت داخلی ارائه شد. حال نوبت به معرفی ترانزیت خارجی و تفاوت هایی که با ترانزیت داخلی دارد، رسیده است. ترانزیت خارجی، همان ترانزیت بین المللی است که اغلب برای جابه جایی محموله های سنگین از کشوری به کشور دیگر در نظر گرفته میشود.
البته بخش کوچکی از این ترانزیت ها نیز به محموله های سبک وزن اختصاص پیدا میکند که جابه جایی آنها به روش ترانزیت هوایی انجام میشود. برون مرزی بودن ترانزیت خارجی، قوانین و مقررات متفاوت و وسایل حمل و نقل گوناگون، تفاوت های اصلی میان ترانزیت داخلی و ترانزیت خارجی به شمار می رود.
خوشبختانه در ایران تعداد زیادی شرکت های معتبر و بزرگ وجود دارد که همگی در حوزه ترانزیت های داخلی فعالیت گستردهای دارند. اگر میخواهید در زمان خود صرفه جویی کنید، پیشنهاد میکنیم که امور ترانزیتی خود را بر عهده شرکت های مربوطه بگذارید. شرکت ها به خاطر تجربه کافی که در زمینه تشریفات گمرکی دارند، میتوانند در حداقل زمان ممکن ترانزیت کالا را انجام دهند.
ترانزیت داخلی کالا به صورت شخصی، هزینه بسیاری در بر خواهد داشت. برای این که هزینه ها را تا جای ممکن کاهش دهید، بهتر است امور ترانزیتی را با پرداخت هزینه ای ناچیز، به شرکت های ترانزیت داخلی بسپارید. باید بگوییم شرکت های ترانزیتی تحت پوشش بیمه هستند. پس اگر آسیبی متوجه محموله ترانزیتی شما شود، خسارت آن توسط بیمه پرداخت خواهد شد. البته ناگفته نماند که به خاطر تبحر زیاد شرکت های ترانزیتی در امور حمل و نقل، این مشکل ممکن است یک در میلیون اتفاق بیفتد.
مراحل ترانزیت داخلی
در اخبار گفته شده است که فرآیند و مراحل ترانزیت داخلی به پیشنهاد وزارت صنعت و توافق با گمرک، نیازی به اخذ ثبت سفارش ندارد و بدون آن نیز انجام شدنی است. مدارکی که برای انجام مراحل ترانزیت داخلی نیاز است، عبارت است از: