اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

پیش بود

بیش بود بانکی یعنی افراد برای دریافت و استفاده بیشتر از ارز نیمایی، کالای خود را با قیمتی بالاتر از قیمت واقعی اظهار می کنند تا سود بیشتری با استفاده از ارز کسب کنند.به طور مثال اعلام می شود که واردات روغن آفتابگردان شامل ارز نیمایی شده است.

اگر ارز نیمایی 5 هزار تومان باشد، می توان داخل بازار ارز را به قیمت 10 هزار تومان به فروش رساند یعنی فرد می تواند روی هر دلار از واردات هر روغن آفتابگردان 5 هزار تومان سود دریافت کند که این رقم در تعداد بالای واردات کالا قیمت قابل توجهی خواهد شد.

حال اگر 4 روغن آفتابگردان خریداری شود 20 هزار تومان از آن را به فروشنده در ترکیه پرداخت می کند. در نهایت 20 هزار تومان از طریق ارز نیمایی سود خواهد کرد زیرا در این مرحله دلار را به طور نقد از بانک دریافت می کند و می تواند در بازار به فروش برساند.

بیش بود ارزش کالاهای وارداتی یا گران نمایی در ارزش با درنظر گرفتن مالیات بر ارزش افزوده و اختلاف بین ارز آزاد و دولتی، فاصله بین سود تسهیلات پرداخت شده و سود پرداختی به بانک قابل محاسبه و برآورد است. در قانون امور گمرکی و آئین نامه اجرایی آن ماده قانونی جهت جلوگیری از ترخیص و رسیدگی به بیش بود ارزش وجود ندارد.

تنها دستورالعمل موجود جهت مقابله با این موضوع ارزش در اعتبارات اسنادی مجموعه مقررات ارزی بخش هفتم است. باید بگوییم بیش بود ارزش، مانع ترخیص کالا نمی شود و مشمول مرور زمان قانونی موضوع ماده 135 قانون امور گمرکی ( شش ماه) نمی باشد.

هر گاه بعد از ترخیص کالا از گمرک معلوم گردد وجوهی که وصول آن برعهده گمرک است بیشتر یا کمتر از آنچه مقرر بوده دریافت گردیده یا اساساً دریافت نشده و یا اشتباهی دریافت گردیده است گمرک و صاحب کالا می توانند ظرف شش ماه از تاریخ امضاء پروانه گمرکی یا پته گمرکی کالای مورد بحث، کسر دریافتی و یا اضافه پرداختی را از یکدیگر مطالبه و دریافت کنند. رد اضافه پرداختی ها از محل درآمد جاری به عمل [ به عمل ] می آید.

  • تبصره 1 کسر دریافتی کمتر از یک میلیون (1.000.000) ریال در مورد هر اظهارنامه قابل مطالبه نیست.
  • تبصره 2 چنانچه طبق قوانین خاص برای مطالبه وجوهی که وصول آن برعهده گمرک است مهلت مرور زمان قانونی دیگری تعیین شود مورد، مشمول مهلت های [ مهلت های ] مربوطه می گردد.
  • تبصره 3 چنانچه پس از ترخیص کالا ظرف شش ماه از تاریخ امضاء پروانه یا پته گمرکی، حکم معافیت به گمرک تسلیم شود با رعایت مقررات، مبلغ پرداختی مربوطه قابل استرداد است.

در صورت کشف اختلاف بیش بود ارزش، صاحب کالا یا نماینده قانونی وی می تواند پرونده را از طریق مراجع قانونی، دفتر بررسی و تعیین ارزش، کمیسیون های رسیدگی به اختلافات گمرکی و تجدید نظر و حتی دیوان عدالت اداری پیگیری نماید.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>