منظور از شماره کوتاژ چیست؟
هنگامی که اسناد کالا را از شرکت حمل و نقل دریافت کردید و برای ترخیص کالا اقدام کردید در همان ابتدای کار برای شما شماره ی کوتاژ ثبت می شود و اگر در این زمان کالای شما در سیستم مکانیزه گمرک اظهار و اعلام شده باشد در سیستمی به نام EPl فرم اظهار نامه ی کالای شما بلافاصله قفل می شود و به طور کلی کارکنان گمرک کالا های وارداتی و صادراتی شما را با این نام می شناسند.
اظهارنامه ی شما منحصر به شماره ی کوتاژ است و اظهارنامه در سیستم مکانیزه گمرک منحصر به فرد است همچنین اگر از کوتاژ برای فرآیند صادرات استفاده کنند به ان کوتاژ صادراتی می گویند.
شماره سریال کوتاژ و سریال اظهارنامه نام های دیگر شماره کوتاژ است.
کاربرد های شماره کوتاژ:
با شماره ی کوتاژ می توان:
نکته: در تمامی مراحل ترخیص کالا شما به شماره هشت رقمی کوتاژ نیازمندید.
ثبت شماره کوتاژ چگونه ثبت می شود؟
بعد از ثبت اظهارنامه می توان این شماره را دریافت کرد و می توان با وارد کردن آن در اظهارنامه می توان به شماره سریال آن را نیز دست یافت سپس بعد از این که اطلاعات کالا، نوع حمل و نقل و نوع بسته بندی را در سامانه ی EPl ثبت کردید به شما شماره ی پرونده به همراه بارکد تعلق می گیرد که به آن کوتاژ می گویند.
کوتاژ کالای وارداتی را کوتاژ وارداتی و کوتاژ کالای صادراتی را کوتاژ صادراتی می گویند و از طریق آن می توان مراحل ترخیص کالا را ادامه داد.
علت تنظیم شماره کوتاژ:
هدف از تولید و طراحی شماره ی کوتاژ، اظهار کالا های گمرکی است. به این صورت که با اظهارنامه در سیستم و اخذ کالا های وارداتی و صادراتی در یک سیستم مشخص ثبت می شود و گمرک به راحتی می تواند کالا های صادراتی وارداتی را بررسی کند تا کالایی که در اظهار نامه ثبت شده است با آنچه در گمرک ترخیص می شود همسانی داشته باشد.