این کنجاله به عنوان تنها منبع غنی از پروتئین، فیبر، متیونین و ویتامین های مکمل در جیره حیوانات شیرده می تواند به تنهایی استفاده شود. در کنجاله آفتابگردان عوامل ضد تغذیه ای که در کنجاله تخم پنبه و سویا وجود دارد، دیده نمی شود و این یک مزیت اصلی برای این کنجاله می باشد.
ترکیب شیمیایی میتونین موجود در این کنجاله یک مزیت دیگر برای این کنجاله می باشد و ارزش غذایی این محصول را بالا می برد و تأثیر بسزایی بر رشد گوساله های جوان دارد. پروتئین موجود در این کنجاله غنی از اسیدهای آمینه گوگرد بوده و نسبت به سایر وعده های روغنی تجزیه پذیرتر است که این عمل باعث می شود تجزیه میکروبی راحت تر صورت گیرد.
این کنجاله برای گوساله های جوان و ماده های در حال رشد بسیار مفید است. اگر کنجاله آفتابگردان با کنجاله سویا ادغام شود و به دام ها، به ویژه گاوهای شیرده داده شود، باعث افزایش شیر گاوها می شود.
این کنجاله یک منبع ارزشمند و غنی از کلسیم (0/43 درصد)، فسفر (1 درصد) و ویتامین B می باشد. کنجاله آفتابگردان باعث بهبود کیفیت محصولات دامی می شود و همچنین باعث افزایش میزان چربی در شیر و میزان تولید شیر روزانه گاوها می شود. مزیت دیگر این کنجاله ها مقاومت در برابر مایکوتوکسین ها است.کنجاله ها دارای خواص متفاوتی هستند و خواص این کنجاله شامل موارد زیر است:
حتی می توان گفت از کنجاله آفتابگردان برای رشد و نمو بهتر حیوانات نیز می توان استفاده کرد. در گذشته مواد باقی مانده از روغن گیری آفتابگردان را دور می ریختند، اما با گذشت زمان و پیشرفت علم و آگاهی از تأثیرات و مواد معدنی موجود در محصولات باقی مانده باعث استفاده از این کنجاله ها در تغذیه حیوانات شد. در دنیای امروز که روز به روز با منابع غذایی کمتری برای دام ها مواجه می شویم این ضایعات غذایی کارایی بسیار زیادی پیدا می کنند و بیشتر مورد توجه قرار می گیرند.