از آنجا که این آمینو اسید به طور طبیعی در مواد غذایی وجود دارد، نیازی به مصرف مکمل های حاوی این آمینو اسید نمی باشد. تحقیقات زیادی در مورد اثرات مصرف این آمینو اسید در دوران بارداری و شیردهی انجام نشده است، بنابراین زنانی که باردار هستند یا قصد باردار شدن دارند، احتمالاً باید از مصرف این مکمل ها اجتناب کنند.
دوزهای بیش از حد ترئونین ممکن است باعث سردرد، ناراحتی معده، حالت تهوع، بثورات پوستی و کبد چرب شود. دوزهای بالا همچنین می تواند باعث تولید بیش از حد اوره در بدن شود که می تواند سمی باشد. دوزهای بسیار زیاد ممکن است، عملکرد کبد را مختل کنند.
نقش ترئونین در تغذیه دام ها
ترئونین، یک اسید آمینه ضروری برای سلامت حیوانات و سومین اسید آمینه مورد نیاز برای جوجه های گوشتی می باشد که نقش مهمی در سنتز پروتئین های مخاط روده ایفا می کند. این امر تأثیرات بهتری بر عملکرد رشد، شاخص های بیوشیمیایی، عملکرد آنتی اکسیدانی و مورفولوژی روده این حیوانات دارد. همچنین به عنوان یک تنظیم کننده ایمنی مواد مغذی عمل می کند که بر عملکرد سد روده جوجه های گوشتی تأثیر می گذارد. با این حال، نحوه عملکرد آن به طور عمیق مشخص نیست.
بهترین منابع ترئونین مواد غذایی همچون گوشت گاو، مرغ، تخم مرغ و محصولات لبنی است. منابع گیاهی شامل لوبیا، آجیل، سویا، جوانه بروکسل، اسپیرولینا و دانه هایی مانند کنجد و کدو تنبل است. غذاهای زیادی حاوی این آمینو اسید هستند، به همین دلیل در صورت داشتن رژیم غذایی مناسب کمبود این آمینو اسید بسیار کم اتفاق می افتد. به احتمال زیاد، شما در حال حاضر میزان کافی از این پروتئین را از رژیم غذایی خود دریافت می کنید. برخی از مواد غذایی که حاوی این آمینو اسید می باشند، عبارتند از:
علائم و علل کمبود ترئونین در بدن
کمبود این آمینو اسید به ندرت اتفاق می افتد، زیرا اکثر افراد به میزان کافی این آمینو اسید را از مواد غذایی دریافت می کنند. با این حال، افرادی که رژیم نامتعادلی دارند، مانند گیاهخواران ممکن است غذاهای حاوی این آمینو اسید را به مقدار کافی مصرف نکنند که می تواند باعث کاهش سطح این اسید آمینه در بدن آنها شود. کمبود این آمینو اسید، ممکن است علائم زیر را ایجاد کند: