اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

ماشین‌آلات صنعتی و خط تولید از جمله مهم‌ترین و یکی از بیشترین کالاهای وارد شده به کشور بر اساس آمار و ارقام می‌باشد. شرکت‌های تولیدی و بازرگانان زیادی در زمینه واردات ماشین آلات صنعتی و خط تولید از کشورهای مختلف فعالیت می‌کنند.

بر اساس آمار رسمی گمرک ایران در سال 95 میزان واردات ماشین‌آلات یعنی فصل 84 کتاب مقررات صادرات و واردات از نظر وزنی بیش از 94 هزار تن و ار لحاظ دلاری بیش از 7 میلیارد و 559 میلیون دلار بوده است.

با توجه به آمار می‌توان به بزرگی و اهمیت واردات ماشین‌آلات خط تولید و صنعتی به کشور پی برد. در سال 1395 از بیش از 98 کشور مختلف واردات ماشین‌آلات خط تولید و صنعتی به کشور داشته‌ایم که از مهم‌ترین کشورها می‌توان به ایتالیا، آلمان، چین، کره و ترکیه اشاره کرد.

در سال 1395 از 98 کشور مختلف در جهان به ایران واردات داشته‌ایم که جمله مهم‌ترین کشورهای تولیدکننده و فروشنده ماشین‌آلات می‌توان به چین، ایتالیا، آلمان، ترکیه و کره اشاره کرد.

شرایط ترخیص ماشین آلات خطوط تولید
این لایحه مورد تائید وزارت صنعت از سوی سازمان مالیاتی می‌باشد، بر اساس ماده 44 این لایحه وزارت امور اقتصادی و دارایی، برای ورود ماشین‌آلات و تجهیزات خطوط تولید که توسط واحد‌های صنعتی، تولیدی و معدنی مجاز، با تشخیص وزارت صنعت، معدن و تجارت با رعایت مقررات قانونی ذی‌ربط بدون دریافت مالیات و عوارض موضوع قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب 1387 و با أخذ تضمین لازم، اجازه ترخیص از گمرکات کشور را صادر می‌نماید.

دستورالعمل اجرائی این ماده به پیشنهاد سازمان امور مالیاتی کشور ظرف مدت سه ماه پس از ابلاغ این قانون به تصویب وزیر امور اقتصادی و دارایی می‌رسد.

همچنین کالاهایی که برای نمایش و عرضه در نمایشگاه‌های خارجی از کشور خارج می‌شوند، چنانچه به هنگام خروج از کشور در مراجع گمرکی ثبت شده باشند در صورت اعاده به کشور، مشمول قانون مالیات بر ارزش افزوده و حقوق گمرکی نمی‌شوند.

معافیت گمرکی ماشین‌آلات خط تولید
بر حسب قانون امور گمرکی ماشین‌آلات خط تولید می‌تواند در صورت تشخیص وزارت صمت معاف از حقوق و عوارض گردند. طبعاً در این خصوص باید حتما واحد تولیدی وارد‌کننده باشد و در صورتی که آن وسیله تولید داخل نداشته باشد، معافیت صادر می‌گردد. بنابراین باید واحد تولیدی بوده (دارای پروانه بهره‌برداری باشد) و ماشین‌آلات خط تولید وارد نماید و از وزارتخانه مربوطه تقاضای معافیت نمود و پس از اخذ به گمرک ارائه نمایید.

پس اصلی‌ترین شرط برای اعطای معافیت حقوق و عوارض واردات ماشین‌آلات خط تولید عدم ساخت در داخل کشور می باشد، بنابراین این امکان وجود دارد که بعضی از دستگاه ها و قطعات یک خط تولیدی را مستثنی و برای بقیه از طرف گمرک معافیت صادر شود یا در صورتی که کلیه تجهیزات خط تولید مشابه داخلی دارد، اصلا معافیتی اعطا نشود.

واردات ماشین آلات از چین
جالب است که بدانید واردات ماشین آلات از چین در سال 1395 بیش‌ترین میزان واردات ماشین‌آلات بوده است، سهم ارزشی و خرید از چین در این سال معادل 34% و سهم وزنی آن معادل 47% بوده است و بعد از کشور چین بیشترین میزان واردات ماشین‌آلات از امارات معادل 11% با سهم وزنی 15% بوده است.

تعرفه واردات ماشین‌آلات صنعتی
وارد کنندگان ماشین آلات صنعتی می‌بایست با کدهای تعرفه کالاهی وارداتی خود آشنایی کامل داشته باشند تا بتوانند ماشین‌آلات مورد نظر خود را تحت آن کد وارد کشور نمایند تا در مرحله ترخیص کالا از گمرکات کشور دچار مشکل نشوند. البته شناسایی کد تعرفه کاری حرفه‌ای می‌باشد و از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که بر اساس کد تعرفه اعلام شده هزینه‌های گمرکی و تعرفه‌های ترجیحی و سایر هزینه‌های واردات و ترخیص کالا تعیین می‌شود و اشتباه در تشخیص این کد می‌تواند برای وارد کنندگان کالا هزینه‌ها و خسارات فراوانی را در بر داشته باشد و گاهی به دلیل همین اشتباهات گمرک کالا را ضبط کرده و آن را به عنوان کالای قاچاق تشخیص خواهد داد.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>