از آنجایی که محموله کشتی های فله بر ممکن است در هنگام بارگیری و یا هنگام حمل در دریا و به خاطر نوع بار جابجا شود, انبارهای این نوع کشتی ها (کشتی های فله بر) بایستی به قسمت ها و بخش های جداگانه ای تقسیم شوند. مثل دیواره های آهنی بین انبارها و همچنین خصوصیات فنی ویژه ای در مقایسه با سایر کشتی ها داشته باشند.
در این نوع کشتی ها (کشتی های فله بر) تانک ها و مخزن های توازن آب در قسمت دیواره های بغلی قرار دارند. با استفاده از مخزن های توازن , از کج شدن و یک ور شدن کشتی کاملآ جلوگیری می گردد. مضافآ اغلب کشتی های فله بر, برای اینکه انبارها وزن محموله را بهتر تحمل کنند, کف انبارهای مستحکم شده ای دارند تا نیروی وارده اقیانوس ها را به نحو احسن خنثی کنند.همچنین کشتی های فله بر از نظر توانایی و قابلیت بارگیری و تخلیه محمولات هم می توانند بر دو دسته تقسیم بندی شوند:
و معنی آن این است که کشتی های جرثقیل دار مجهز به این نوع وسیله می باشند که نیاز بارگیری و تخلیه محموله را خود به عهده دارند ولی در عوض بدون جرثقیل ها می بایست برای بارگیری و تخلیه از جرثقیل های سیار و یا از تأسیسات بندری بهره مند شوند.
محمولاتی که با کشتی های فله بر حمل می شوند از محمولات "پاک و تمیز" مثل محمولات خوراکی تا محمولات اصطلاحآ "کثیف" مثل مواد معدنی هستند که برخی از آنها امکان دارد تحت شرایط خاص با یکدیگر واکنش نشان داده و یا با باقیمانده مواد یا محمولات قبلی (حتی مثل آب یا چیز های دیگر) ترکیب شوند. بنابراین برای حمل درست و صحیح این نوع محمولات بایستی نهایت دقت و اهمیت را قائل شد و اطمینان حاصل شود که انبارهای کشتی به طور خاص و دقیق، تمییز و پاکیزه شده اند تا در هنگام بارگیری از بروز چنین حوادثی جلوگیری شود.
تمیز کردن انبارهای کشتی بایستی مناسب و مطابق با نیازهای محموله ای باشد که قرار است حمل گردد و معمولآ برای اطمینان از چنین کاری می بایست این امر توسط شرکت های بازرسی (Surveyors)صورت پذیرد و نهایتآ این شرکت تایید یه و مجوز لازم جهت بارگیری محموله مورد نظر را صادر نماید.بسیار ضروری و واجب است که باقیمانده و ته مانده محموله قبلی باید کاملآ پاک سازی و تمییز و شسته شده باشد تا اطمینان حاصل کنیم که این مواد ( یعنی باقیمانده کالای قبلی) به هیچ وجه محموله جدید را آلوده نخواهد کرد.
خسارت و آسیب به محمولات فله ای اصولآ توسط آب وارد می شود, بنابراین, نه تنها انبارهای کشتی باید خشک و تمییز باشند بلکه داخل انبار ها هم ضد آب باشند و حتی اگر لازم باشد آنها را بایستی طوری دقیق درزگیری و آب بندی کنند تا به هیچ وجه آب نفوذ نکند.
تمام ابزار و وسایل نصب شده در داخل انبارها (شامل نردبانها , حفاظ لوله ها , پوشش و دریچه محل جمع آوری و تخلیه فاضلاب که در قسمت انتهایی جلو کشتی قرار دارد و اصطلاحآ به آن بخش ابرویی کشتی یا Bilge میگویند) بایستی دقیقآ آزمایش و کنترل بشوند تا اطمینان حاصل شود که در شرایط ایده آل و مطلوبی قرار دارند و به نحو احسن نصب شده اند. این ابزار و قطعات ممکن است آسیب جدی به سیستم تسمه نقاله های مخصوص انتقال محموله به داخل انبارها وارد نموده و در نتیجه سبب تاخیر در امر بارگیری گردد.
بسیاری از محمولات فله ممکن است خواص خطرناکی داشته باشند یا اینکه حتی خواص آنها تغییر کند لذا کشتی ممکن است به خاطر بارگیری غیر اصولی به راحتی آسیب ببیند. به عنوان مثال بارگیری حداکثری در انبار جلویی باعث کج شدن کشتی بشود. این امر (یعنی کج شدن کشتی) ممکن است سبب "استرس" در افراد وکارکنان کشتی در دریا و بالاخص در هوای طوفانی شود.ته مانده های محمولات قبلی در انبارها همچنین می تواند بار جدید را به طور جدی تحت تأثیر قرار دهد و همچنین آب به طور گسترده تأثیر عمیقی در تخریب و فاسد کردن محمولاتی مثل سیمان را دارد.
به طور طبیعی و ذاتی محمولات فله هنگام بارگیری تمایل شدیدی نسبت به تشکیل اشکال مخروطی دارند. یعنی اگر آنها (محمولات فله ای) به هنگام بارگیری درست هدایت یا کنترل نشوند, بارگیری در داخل انبارها شکل "مخروط " به خود خواهند گرفت. زاویه ای که توسط این شکل مخروطی به دست می آید اصطلاحآ " زاویه تعادل و سکون" یا Angle of repose می گویند و آن بیشتر بستگی به نوع محموله دارد.
محموله ای چون "سنگ آهن " زاویه سنگین و تندی, تشکیل خواهد داد , تا حدی که ممکن است محموله به راحتی و آزادانه جابجا شود. محموله ای با زاویه مخروطی( بیشتر و تیزتر) خطر جابه جایی بالقوه ای را در بردارد که این امر ممکن است متاسفانه حتی باعث غرق شدن کشتی(ها) منجر شود.
بنابراین مالکان یا نماینده قانونی آنها (برای جلوگیری از چنین اتفاقی) بایستی محمولات بارگیری شده در انبارها را مرتبا" و تا پایان بارگیری , با ابزارهای مختلف دستی (ابزار مخصوص مثل پارو / بیل و….) و یا به صورت مکانیکی (مثل بولدزر ….) صاف و پخش کنند تا محموله در تمام سطح انبار(ها) جای گیر شود و آن اتفاق ناگوار پیش نیاید.