تفاوت حق العملکار با ترخیص کار گمرک:
شاید برای شما هم سوال باشد که تفاوت حق العملکار با ترخیص کار گمرک چیست؟ در چه شرایطی ترخیص کار به حق العملکار تبدیل میشود؟ وظایف هر کدام و شرایط کاری هرکدام چگونه است؟ ما در این محتوا به علت ذیق وقت تنها به تعریف و تفاوت این دو مقوله خواهیم پرداخت و باقی مبحث را به مقالات آتی واگذار میکنیم.
حق العملکار گمرک کیست؟
حق العملکار نماینده یا وکیل نیست، بلکه یک کاردان مدبر است که از قوانین و مقررات گمرک اطلاع دارد. در مقابل این شخص، از جانب شخص و یا شرکت نیابت دارد. حق العمل کار با نام خودش وارد معامله شده و نام آمر خود را فاش نمیکند.
تاجران با سپردن امورگمرکی خود به دست حق العمکاران آسوده میشوند که کالای آنها بدون دردسر در کمترین زمان و با کمترین هزینه از گمرک ترخیص میشود.
درواقع حق العمل کار شخصیتی است که با نام خود ولی به نیابت از شخص یا شرکتی دیگر عملیات مشخصی را انجام می دهد و در ازای انجام آن مزد یا حق العمل دریافت میکند.
ترخیص کار گمرک کیست؟
ترخیص کار یک شخصیت حقیقی یا حقوقی است که با وکالت از صادر کننده یا وارد کننده کالا، کلیه کارها و فعالیت های مربوط به ترخیص کالا از گمرک را بر عهده می گیرد.
ترخیص فرآیندهای گمرکی صادراتی و وارداتی مدت زمان بیشتری از تجار میگیرد. وجود یک ترخیص کار ماهر به دلیل آشنایی بیشتر با پروسه کار کمک زیادی در تسریع ترخیص داشته ونگرانی تجار را از بابت فوت وقت برطرف می کند.
تفاوت حق العملکار با ترخیص کار گمرک چیست؟
قبلاً یک شخص می توانست تا 10 مرتبه درسال ترخیص کالای دیگران را با وکالت نامه قانونی انجام دهد که امروزه این قانون لغو شده است. در حال حاضر یک ترخیص کار با اخذ مجوز و پروانه های کاری خاصی می تواند به حق العملکار تبدیل شود.
در تعریفی ساده تر می توان اینطور گفت که حق العملکار در واقع کسی است که می تواند با نام و نشان خود اما به نیابت از شخص و شرکتی دیگرعملیات ترخیص کالا را انجام داده و در مقابل حق العمل دریافت کند.
به عبارت ساده تر حق العمل کار با اینکه وکالت کالا را ندارد اما به نیابت از صاحب کالا می تواند کالا را ترخیص و در مقابل کارخود از صاحب کالا حق العمل دریافت کند.
ولی ترخیص کار با وکالتی که از صاحب کالا دارد در زمان ترخیص و انجام تمامی امور ترخیص کالا نام تاجر یا صاحب کالا را آورده و به نام او تشریفات گمرکی کالا را انجام می دهد.
در واقع ترخیص کار به عنوان نماینده مستقیم صاحب کالا و حق العمل کار نماینده غیر مستقیم صاحب کالاست.
نماینده مستقیم به نمایندگی از طرف تاجر عمل میکند وهیچ مسئولیتی در قبال بدهی ها و یا اقدامات نامتعارف صاحب کالا ندارد و اگر مسئله ای پیش بیاید خود تاجر و بازرگان باید مسئولیت آن را قبول کنند. در حالی که اوضاع در رابطه با حق العمل کار متفاوت است.