اول این که با توجه به نوع کاربرد نوع قلمی، پرتابل و یا رومیزی باید انتخاب شود. دستگاه باید توانایی اندازه گیری اکسیژن را به درصد داشته باشد. همچنین باید در انتخاب یک دستگاه خوب، به مواردی چون توانایی اندازه گیری دما، قابلیت کالیبره شدن، امکان اتصال به کامپیوتر، داشتن حافظه برای ثبت مقدارهای ماکزیمم و مینیمم، امکان اندازه گرفتن درصد شوری و میزان اسید و محدوده اندازه گیری نیز باید دقت کرد.
کاربرد دستگاه اکسیژن متر
از اکسیژن مترها در تعیین کیفیت آب فاضلاب ها، در کشاورزی، آزمایشگاه ها، دامپزشکی، معادن، تصفیه آب، صنایع غذایی، محل پرورش آبزیان و موارد بسیار دیگری استفاده می شود.کمپانی های مختلفی تولید کننده انواع اکسیژن مترهای رومیزی، پرتابل، قلمی و آنلاین می باشند. این دستگاه ها با توجه به نوع شرکت های تولید کننده و کیفیت ساخت آن ها، دارای قیمت های مختلفی می باشند که توسط نمایندگی های مختلف در ایران عرضه می شوند.
یکی از این شرکت ها کمپانی WTW آلمان است که نوع پرتابل را در سری های Multi Line و Profiline طراحی می کند. طرح Multi Line علاوه بر اندازه گیری DO، توانایی اندازه گیری دما، PH و میزان شوری را نیز دارد. همچنین در سری های مختلف یک، دو و یا سه کاناله تولید می شوند.نوع دیگری از اکسیژن متر، مدل پرتابل هانا با قابلیت هایی چون قابل حمل بودن، جبران خودکار دما، نمک و ارتفاع، داشتن صفحه نمایشگر بزرگ و ویژگی های دیگر می باشد.
پالس اکسیمتر (اندازه گیری اکسیژن خون)
میزان اکسیژن اشباع خون به طور طبیعی در بدن باید بیشتر از 95٪ باشد. کم بودن از این مقدار فرد را دچار مشکلاتی چون تنگی نفس، درد قفسه سینه و افزایش تعداد ضربان قلب می کند. دستگاه پالس اکسیمتر وسیله ای است که میزان درصد اشباع اکسیژن را اندازه گیری می کند. نسبت نور قرمز به مادون قرمز اساس عملکرد اکسیمتر می باشد که خونی که اکسیژن کافی دارد از خون با کمبود اکسیژن، رنگ قرمز روشن تری دارد. خون با اکسیژن کمتر رنگ آبی- بنفش دارد.