تعریف پلاریزاسیون دایروی در مدار الکتریکی:
یک موج، پلاریزاسیون خطی دارد اگر حرکت بردار میدان الکتریکی یک رد با مکان هندسی دایروی در فضا ایجاد کند.
در لحظات مختلف زمان، شدت میدان الکتریکی این موج دامنه یکسان دارد. جهت گیری فضایی این موج با تغییر بردار میدان الکتریکی به گونه ای است که یک مکان هندسی دایروی ایجاد می کند.
پلاریزاسیون دایروی راست گرد (در جهت حرکت عقربه های ساعت):
اگر بردار میدان الکتریکی نسبت به ناظری که روی محور انتشار موج قرار گرفته است در جهت حرکت عقربه های ساعت نوسان کند، گفته می شود که موج، پلاریزاسیون دایروی راستگرد دارد.
رسم مقدار لحظه ای بردار میدان الکتریکی در صفحه z=0 در همه زمان ها، می توان به پلاریزاسیون موج رسید. مقادیر زیر را در نظر بگیرید:
بنابراین:
مکان هندسی دامنه بردار میدان الکتریکی به صورت زیر داده می شود:
این میدان نسبت به محورx، به اندازه ψ زاویه دارد. این زاویه به صورت زیر محاسبه می شود:
اگر مکان هندسی بردار میدان الکتریکی را در لحظات مختلف در صفحه z=0 رسم کنیم، یک دایره با شعاع ER تشکیل می شود که در جهت عقربه های ساعت با سرعت زاویه ای ω می چرخد. شکل زیر این مسئله را نشان می دهد.
در این حالت گفته می شود که موج، پلاریزاسیون دایروی راستگرد دارد. ذکر این نکته ضروری است که چرخش از پشت موج و از جهت انتشار آن باید در نظر گرفته شود.
در این مثال، موج در جهت +z منتشر می شود، بنابراین نقطه مشاهده از مبدأ و به سمت داخل صفحه خواهد بود. می توان بردار میدان الکتریکی لحظه ای را به صورت زیر نوشت:
توجه کنید که در این حالت بین دو مولفه متعامد در بردار میدان الکتریکی، 90∘ اختلاف فاز وجود دارد.
پس می توان گفت که یک موج پلاریزاسیون دایروی راستگرد دارد اگر و فقط اگر دو مولفه متعامد پلاریزه شده به صورت خطی آن دامنه های یکسان و اختلاف فازی معادل90 ∘داشته باشند. جهت چرخش میدان بر این اساس مشاهده می شود که موج از ناظر در حال دور شدن است.