خصوصیات قابل توجه استرانسیوم از ساختار اتمی ([36Kr] 5s2) آن ناشی می شود. همانند دیگر فلزات قلیایی خاکی، دو الکترون در دورترین لایه الکترونی استرانسیوم وجود دارد. فاصله این دو الکترون تا هسته، نسبت به فاصله الکترون های نظیر در سایر فلزات قلیایی خاکی از جمله اتم های بریلیم، منیزیم و یا کلسیم بیش تر است.
بنابراین این الکترون های لایه ظرفیت به آسانی جذب سایر اتم ها می شود. دقت داشته باشید که خواص فیزیکی و شیمیایی عنصر استرانسیوم شباهت زیادی به عناصر کلسیم و باریم دارد. اما این عنصر نسبت به کلسیم نرم تر است. همچنین به شدت واکنش پذیر می باشد و در آب به شدت تجزیه می شود. می توان گفت که تا حدی چکش خوار نیز می باشد.
عنصر شماره 38 جدول تناوبی معمولا به رنگ سفید مایل به نقره ای یا زرد براق است. در واقع مقطع جدید آن، ظاهری نقره ای رنگ دارد. اما در هنگام مواجه با هوا به سرعت به رنگ زرد در آمده و در نتیجه اکسید می شود. دقت داشته باشید که فلز پودر شده این عنصر خیلی سریع در هوا آتش می گیرد. به عبارت دیگر، فلز نهایی در هوا می سوزد و فورا مشتعل می شود. از طرفی دیگر، نمک های فرار این فلز رنگ قرمز بسیار زیبایی دارند. از این رو، این نمک ها می توانند در فشفشه ها و مواد آتش زا کاربرد داشته باشند.از دیگر ویژگی های عنصر شماره 38 جدول تناوبی می توان به موارد زیر اشاره کرد.