عنصر نئودیمیم یک فلز سفید نقره ای و نسبتاً واکنش پذیر است و به سرعت در هوا اکسید شده و به رنگ زرد در هوا تبدیل می شود. پوشش دادن فلز را در برابر اکسیداسیون بیشتر محافظت نمی کند. بنابراین باید دور از تماس با هوا ذخیره شود. به آرامی با آب سرد و سریع با آب گرم واکنش نشان می دهد.
عنصر نئودیمیم (نئودیمیوم) یکی از لانتانیدهای جدول مندلیف است. عنصر نئودیمیم قوی ترین ماده مغناطیسی دائمی است..فلز خاکی کمیاب از سری لانتانیدهای جدول تناوبی توسط کارل اوئر فون ولسباخ در سال 1885 کشف شد.
این فلز نرم و شکل پذیر است. دارای ساختار شش ضلعی، چگالی 7.004 گرم بر سانتی متر مکعب، نقطه ذوب 1021 درجه سانتی گراد و نقطه جوش 3027 درجه سانتی گراد است. نئودیمیم اکسید یا نئودیمیا به صورت سسکیوکسید با فرمول Nd2O3 ایجاد می شود. اکسیدش یک پودر سفید کم رنگ با وزن مخصوص 7.3 گرم بر سانتی متر مکعب، نقطه ذوب 2233 درجه سانتی گراد و وزن فرمول 336.48 است.
ویژگی عنصر نئودیمیم (نئودیمیوم)
تاریخچه کشف عنصر نئودیمیم
عنصر نئودیمیم در سال 1885 توسط شیمیدان بارون کارل اوئر فون ولسباخ، که در هایدلبرگ تحصیل می کرد، به عنوان یک عنصر جداگانه شناخته شد. هنگامی که ترکیب دویدیم را با موفقیت به دو جزء نئودیمیوم و پراسئودیمیوم تقسیم کرد. عنصر جدید فراوان تر نئودیمیوم نامیده می شد. ریشه کلمه از کلمه یونانی neos didumous، به معنی دوقلو جدید گرفته شده است.