خطر تنفس: آلودگی این مایع به این دلیل است که در صورت نشت خیلی سریع تبخیر می شود. بنابراین حالت فوق اشباع این ماده در هوا ایجاد می شود. در نواحی که این گاز منتشر شده خفگی ایجاد می شود. با تأثیر این عنصر روی سیستم تنفسی در فرد ایجاد خفگی رخ می دهد.در صورتی که دست با این عنصر تماس یابد، یخ زدگی بافت های بدن رخ می دهد.در صورت ریخته شدن مایع این عنصر نیز یخ زدگی رخ می دهد.
این ماده در گروه گازهای بی اثر است. اگر مقدار قابل توجهی از این گاز تنفس شود، علائمی مانند سرگیجه، تهوع، استفراغ، بیهوشی و مرگ مشاهده می شود. البته مرگ در صورتی رخ می دهد که فرد در حالت بیهوشی قرار گرفته و نتواند از خود در برابر این گاز محافظت کند.
در شرایط انتشار این گاز اگر میزان اکسیژن محیط پایین باشد، مرگ طی چند ثانیه اتفاق می افتد. گاز های اختناق آور سبب کاهش فشار جزئی اکسیژن در محیط می شوند. درواقع قبل از ظهور علائم خاص، مقدار اکسیژن ممکن است تا 75 درصد مقدار معمولیش در هوا کاهش یابد. البته این اتفاق زمانی در محیط رخ می دهد که غلظت گاز نئون افزایش یافته و 33 درصد از هوا را تشکیل دهد. علائم خاص وقتی بروز می کنند که غلظت به 50 درصد برسد. پس از رسیدن غلظت 75 درصدی گاز نئون در محیط، طی چند دقیقه اثر کشنده اعمال می شود.
علائم مسمومیت با این ماده
اثرات این ماده بر محیط زیست
نئون در گروه گاز های اتمسفری نایاب است. این ماده از نظر شیمیایی غیر سمی و خنثی است. عنصر نئون آسیب های اکولوژی ایجاد نمی کند.