حدود 2.1 درصد از پوسته زمین از این ماده تشکیل شده است. این مقدار از فراوانی آن را به هشتمین عنصر فراوان زمین مبدل ساخته است. این عنصر به طور طبیعی در آب دریا نیز وجود دارد. به طوری که در یک مایل مکعب آب دریا، حداکثر شش میلیون تن از این عنصر وجود دارد.
بسیاری از مواد معدنی طبیعی نیز حاوی این ماده اند. از مهم ترین ترکیبات معدنی حاوی این ماده می توان به دولومیت، منیزیت یا کربنات منیزیم (MgCO3)، کارنالیت یا پتاسیم منیزیم کلرید (KMgCl3) و اپسومیت یا سولفات منیزیم (MgSO4) اشاره کرد.
جالب است بدانید قطب تولید کننده سنگ های معدنی منیزیم کشور ترکیه است. کره شمالی، چین، اسلواکی، اتریش و روسیه از دیگر تولیدکنندگان هستند. مقدار تولیدات این ماده در ایالات متحده به دلیل محافظت از اسرار تجاری گزارش نشده است.
در ایالات متحده این ماده از سه منبع به دست می آید. آب دریا، شوراب ها و معادن. آب دریا به منظور به دست آوردن منیزیم توسط شرکت هایی فرآوری می شود. این عنصر از شوراب ها نیز به دست می آید. به آبی که حتی از آب دریا نیز شور تر است، شورابه می گویند. تقاضای جهانی برای این ماده به خصوص در صنایع خودروسازی و صنایع تولید آلیاژ های آلومینیومی در سال های اخیر رشد چشمگیری داشته است.
مهم ترین منابع این ماده
تولید عنصر منیزیم
همان طور که اشاره شد، این ماده را می توان به صورت محلول، در آب دریا و آب های شور پیدا نمود. سنگ های منیزی و دولومیت از منابع دیگر این ماده به شمار می آیند. این ماده را به دو روش کلی می توان تولید نمود. فرآیند کاهشی منیزیم اکسید و الکترولیز نمودن منیزیم کلرید.
کاربرد عنصر منیزیم