یدید های سدیم و پتاسیم و همچنین اکسید ید یکی از معمول ترین ترکیبات ید محسوب می شوند. عنصر شماره 53 جدول تناوبی همچنین می تواند به راحتی با کربن نیز واکنش دهد و در نتیجه ترکیبات آلی ید را ایجاد نماید. از دیگر ترکیبات آن می توان به موارد زیر اشاره کرد.
خطرات ید بر روی سلامتی انسان
عنصر ید در حالت آزاد بسیار سمی است. بنابراین تماس مستقیم آن با پوست بدن خطرناک می باشد. در واقع تماس مستقیم می تواند باعث آسیب و سوختگی های شیمیایی گردد. در حالی که یون یدید سمیت بسیار کمی دارد، اما مصرف بیش از اندازه آن به بدن می تواند باعث بیماری یدیسم شود.
از جمله علائم بیماری یدیسم می توان به اضطراب شدید، تپش قلب، تعریق زیاد، کاهش غیر عادی و شدید وزن اشاره کرد. علاوه بر آن، ید به شکل جامد یا بخار نیز به شدت سمی و خطرناک است. بخار ید سبب دردناک شدن چشم ها و غشاء مخاطی خواهد شد.
تنفس بخار های ید در طولانی مدت حتی در مقادیر کم نیز می تواند برای غده تیروئید خطرناک و سرطان زا باشد.لازم به ذکر است که از محلول های ضد عفونی کننده موضعی دارای ید (مانند پوویدون آیوداین)، برای زخم های عمیق و یا بیماران تحت درمان با دارو های لوو تیروکسین سدیم و لیتیوم کربنات نباید استفاده کرد.
دقت داشته باشید که در هنگام کار با عنصر ید (عنصر شماره 53 جدول تناوبی) باید از دستکش محافظ استفاده کنید. آزمایشات با آن به ویژه در زمان تصعید شدن، زیر هود هایی با ساکشن بالای آزمایشگاهی انجام شوند. بنابراین زمان کار با ید، بایستی بسیار احتیاط کرد.