برای ساختن یک دستگاه آمپرسنج که تا حدود زیادی استاندارد و قابل استفاده باشد، به وسیله های زیر نیاز داریم. این وسیله ها عموما در دسترس بوده و به آسانی در بازار یافت می شوند.
طرز ساخت آمپرمتر
ابتدا لوله را به طول 4 سانتی متر می بریم. پس از آن سیم مسی را صد مرتبه یا بیشتر دور می پیچیم و 10 سانتی متر سیم مسی را در هر انتهای لوله آزاد می گذاریم. می توانیم از چسب مایع برای نگه داشتن در لوله استفاده کنیم. سپس پس لوله را به پایه وصل می کنیم. انتهای سیم مسی را از او جدا کرده و آن را حلقه کرده و می پیچانیم. سپس ورق آلومینیوم را به دور انتهای آن به شکل مستطیل درمی آوریم.
بعد آلومینیوم را به مقوا منگنه می کنیم. یک پایانه را عنوان مثبت انتخاب کرده (فرقی ندارد) و علامت + را بر روی آن مینویسیم. نخ را به آهنربا پیچیده و در مرکز سیم پیچ آویزان می کنیم. سپس با بریدن لوله در دو انتها آهنربا رو ثابت میکنیم. باتری را به پایانه مثبت مشخص شده وصل می کنیم.آهن ربا ها به سمت یکی از پایه های آلومینیومی طوری می چرخند که یک سمت آن ها به سمت یکی از پایه ها باشد.
در آن سمت از آهنربا به طرف پایانه مثبت است را + می نویسیم. (اگر باتری را برعکس وصل کنیم آهن ربا بر خلاف جهت اولیه میچرخد). در نتیجه عبور جریان الکتریکی از سیم پیچ میدان مغناطیسی ایجاد می شود، آن سیم پیچ دارای قطب مغناطیسی می شود. نیروی وارده از سوی میدان مغناطیسی آهن ربا باعث می شود که آهنربای آویزان چرخ ها و نخ متصل به آن پیچ بخورد. به طوری که جریان های قوی تر باعث پیچش های بیشتری در نصب می شوند.
انواع مختلف آمپرسنج
آمپر سنج ها را می توان بر اساس دو تقسیم بندی مختلف دسته بندی کرد. اولین دسته بندی بر اساس نوع جریان عبوری از دستگاه است که بر اساس آن آمپرمتر ها به دو دسته آمپرمتر با جریان متناوب و آمپرمتر با جریان مستقیم تقسیم بندی می شود. نوع دیگر دسته بندی بر اساس ساختار و اساس دستگاه است که بر اساس این دسته بندی آمپر سنج ها به انواع زیر تقسیم می شوند: