تعریف تقویت کننده ماسفت در مدار:
مشابه JFETها، از ماسفت ها نیز می توان برای ساختن تقویت کننده های کلاس A استفاده کرد. تقویت کننده های سورس مشترک ماسفت کانال n افزایشی محبوب ترین مدارهای این دسته هستند.
تقویت کننده های ماسفت کاهشی، بسیار شبیه تقویت کننده های JFET هستند؛ با این تفاوت که امپدانس ورودی ماسفت بسیار بزرگ تر است.
این امپدانس ورودی بالا، از طریق بایاس گیت با شبکه مقاومتی (متشکل از مقاومت های R1 و R2) کنترل می شود. همچنین، سیگنال خروجی تقویت کننده ماسفت سورس مشترک مد افزایشی برعکس می شود.
بایاس DC این تقویت کننده ماسفت سورس مشترک، از نظر ظاهری مشابه تقویت کننده JFET است. مدار ماسفت در کلاس A و با شبکه مقسم ولتاژ متشکل از مقاومت های R1 و R2 بایاس می شود.
ماسفت ها قطعات اکتیو سه سری هستند که از مواد نیمه هادی مختلفی تشکیل می شوند و بسته به کاربرد یک ولتاژ سیگنال کوچک، می توانند به عنوان یک عایق یا یک هادی مورد استفاده قرار گیرند.
توانایی ماسفت برای تغییر در دو حالت، سبب می شود این دو عملکرد اساسی داشته باشد: «سوئیچینگ» یا کلیدزنی در الکترونیک دیجیتال یا «تقویت کنندگی» در الکترونیک آنالوگ.
ماسفت ها این قابلیت را دارند که در سه ناحیه مختلف کار کنند:
ناحیه قطع یا Cut-off:
در این ناحیه، VGS
ناحیه خطی (اهمی):
در این ناحیهVGS>Vthreshold و VDS
ناحیه اشباع:
در این ناحیه، VGS>Vthreshold و VDS>VGS است و ترانزیستور در ناحیه جریان ثابت خود قرار دارد و به همین دلیل، کاملاً ON است. در این حالت، جریان درین ID در حالت ماکزیمم قرار داشته و ترانزیستور مانند یک کلید بسته عمل می کند.