یکی از کاربرد های سریم، تهیه آلیاژ است. این فلز در ساخت آلیاژ های آلومینیوم، آهن و برخی از فولاد ها بکار می رود. در واقع، وجود سریم در فولاد ها، باعث کاهش سولفید ها و اکسید ها می شود، در نتیجه مانع گازی شدن آن می گردد. در حالی که در فولاد ضد زنگ، سریوم به عنوان عامل سخت کننده سریع استفاده می شود. اضافه کردن سریم به چدن نیز مانع تشکیل گرافیک در هنگام انجماد می گردد.
در این صورت، باعث تولید نوعی چدن چکش خوار (مالیبل) می شود. به علاوه، اضافه کردن سریم (3 تا 4 درصد) به همراه زیرکونیوم (0/2 تا 0/6 درصد) به آلیاژ های منیزیم، باعث مقاومت منیزیم قالب گیری شده در برابر حرارت خواهد شد. سریم همچنین در آلیاژ هایی که به منظور ساخت آهنربا های دائمی کاربرد دارند، استفاده می گردد.
از عنصر شماره 58 جدول تناوبی و دیگر عناصر کمیاب، جهت نور پردازی قوس های کربنی به ویژه در صنعت تصویر متحرک (سینما) بهره می برند. ترکیبات این عنصر به عنوان کاتالیزور در پالایش نفت، متالورژیکی و سنتز های آلی استفاده می شود. ترکیبات سریوم همچنین در فرآیند تولید شیشه کاربرد دارند. در واقع هم به صورت جزئی از شیشه و هم به صورت رنگ زدا.
این ترکیبات جهت رنگ لعاب نیز کاربرد دارند. به عنوان نمونه، سولفات سریک در آزمایش های کمی، به عنوان یک عامل اکسید کننده حجمی به طور گسترده کاربرد دارد. علاوه بر این، سریوم یک قطعه از فلز میش متال است که در تولید آلیاژ های آتشگیر، در فندک سیگار کاربرد زیادی دارد. از طرفی دیگر، فسفر YAG دوپ شده با سریم به همراه دیود های ساطع کننده نور آبی جهت تولید منابع نور LED سفید کاربرد دارد.
امروزه اکسید سریم نیز کاربرد های گوناگونی دارد. به عنوان مثال، در توری های گازی پر نور مورد استفاده قرار می گیرد. از دیگر کاربرد های اکسید سریوم می توان به موارد زیر اشاره کرد.