عنصر کروم از عناصر شیمیایی جدول تناوبی مندلیف است که کاربرد متنوعی دارد. نماد شیمیایی عنصر کروم در جدول تناوبی با Cr شناخته می شود. عدد اتمی عنصر کرم 24 و عدد جرمی آن 51.996 است. این ماده در گروه 6 و تناوب 4 جدول تناوبی جای گرفته است.
عنصر کروم از عناصر واسطه بشمار می آید. از خواص عنصر کروم می توان به رنگ خاکستری و سطح براقش اشاره نمود. کاربرد عنصر کروم به دلیل مقاوت در مقابل خوردگی و سختی بالا صورت می پذیرد. از کاربرد و مزایا عنصر کروم می توان به خواص ضدزنگ آن در آلیاژ ها اشاره کرد. ایزوتوپ عنصر کروم نیز شناخته شده و برای این عنصر 3 ایزوتوپ طبیعی گزارش شده است.
در سال 1761 ماده معدنی نارنجی قرمزی توسط یوهان گوتلوب لمن کشف شد. این دانشمند نام سرب قرمز سیبریایی را بر این ماده نهاد. البته این دانشمند به اشتباه آن را ترکیب سرب با آهن و سلنیوم تصور نمود. در حقیقت ماده معدنی کشف شده توسط این دانشمند کرومات سرب (PbCrO4) بود.
سپس در سال 1770 سرب قرمز سیبریایی در همان مکانی که لمن مشاهده کرده بود، توسط پیتر سیمون پالاس مشاهده شد. این ماده خواص مفید زیادی داشت. از جمله خواص این ترکیب عنصر کروم کاربرد آن به عنوان رنگ دانه در تولید رنگ بود. کاربرد و ویژگی این ترکیب به سرعت توسعه یافت.
در سال 1797 دانشمندی به نام نیکلاس لوئی واکلین نمونه هایی از سنگ معدن کروکوئیت را یافت. او موفق به تهیه اکسید کروم (CrO3) گشت. اکسید کروم با مخلوط کردن کروکوئیت و اسید هیدرو کلریک ایجاد شد. واکلین در سال 1798 توانست با حرارت دادن این اکسید در کوره های زغالی کروم فلزی را تولید کند. او موفق به شناسایی مقدار کمی کروم در سنگ های قیمتی مانند یاقوت و زمرد نیز شد.
در دهه اول قرن نوزدهم از کروم بیشتر در رنگ ها استفاده می شد. اما امروزه بیشترین کاربرد عنصر کروم در آلیاژهای فلزی، در صنایع شیمیایی، مواد نسوز و صنایع پایه است.ویژگی عنصر کروم عنصر شماره 24 جدول تناوبی عناصر: