از خواص عنصر پرومتیوم می توان اشاره کرد که این عنصر ساطع کننده بتا بوده و اشعه گاما از خود ساطع نمی کند. لازم به ذکر است که ذره بتا وقتی به عناصری با عدد اتمی بالا برخورد می تواند اشعه ایکس تولید کند. در مورد خواص عنصر پرومتیم فلزی اطلاعات زیادی در دست نیست.
تنها اطلاعاتی موجود است مبنی بر اینکه پرومتیوم به صورت دو حالت چند شکلی وجود دارد. نمک های عنصر پرومتیم در تاریکی نور آبی کمرنگ یا سبز از خود ساطع می کنند که این به دلیل خاصیت رادیو اکتیو بالای آن می باشد. برای شناخت بیشتر این ماده شیمیایی می توان به مدل اتمی بور برای عنصر پرومتیم استفاده کرد.لانتانید ها فلزاتی براق با واکنش پذیری بالا هستند.
این عناصر خواصی مشابه لانتان 57 دارند. این عناصر نمک های سه ظرفیتی محلول در آب با خواص شیمیایی یکسانی را ایجاد می کنند. این عناصر را می توان احیا نمود. با استفاده از اثر کلسیم و لیتیم بر هالید بدون آب این کار صورت می پذیرد. در مرحله بعد آن را در خلأ ذوب مجدد نموده تا باقیمانده مواد احیا کننده تبخیر شود.
همچنین آن ها را می توان از حمام های نمک ذوب شده به صورت الکترولیتی نیز احیا کرد. لانتانید ها همچنین می توانند با بعضی ترکیبات آلی املاح آلی تشکیل دهند. لانتانید ها خاک های کمیاب نیز نامیده می شوند. علت این نام گذاری این است که اولین اعضای لانتانید ها که به صورت اکسید جمع آوری شد شبیه به اکسید های کلسیم و منیزیم (بعد ها در گروه فلزات قلیایی خاکی قرار گرفتند) بودند. لانتانید ها را به صورت کانی هایی چون مونازیت، زنوتیم و گادولینیت در طبیعت می توان یافت.
شناخت کاربرد عنصر پرومتیم