کاربردهای تقویت کننده جمع کننده در مدار:
اگر مقاومت های ورودی تقویت کننده جمع کننده به پتانسیومتر متصل باشند، سیگنال های ورودی مجزا را می توان با مقادیر متغیر با یکدیگر ترکیب کرد.
برای مثال، به منظور اندازه گیری دما می توانیم یک ولتاژ افست منفی را اضافه کنیم تا در دمای انجماد، ولتاژ خروجی عدد 0 را نشان دهد.
یا اینکه یک میکسر صوتی را برای جمع یا میکس کردن موج های صوتی مجزا از کانال منابع مختلف (خواننده، آلات موسیقی و…) بسازیم و قبل از ارسال به تقویت کننده صوتی، آن ها را با هم ترکیب کنیم.
یک کاربرد مفید دیگر از تقویت کننده جمع کننده، در مبدل دیجیتال به آنالوگ جمع وزن دار است.
اگر مقاومت های ورودی Rin تقویت کننده جمع کننده را برای هر ورودی دو برابر کنیم (برای مثال، 1kΩ، 2kΩ، 4kΩ، 8kΩ، 16kΩو…)، یک ولتاژ منطقی دیجیتال (صفر یا یک) در ورودی ها، خروجی وزن دار تولید خواهد کرد.
مدار شکل زیر این موضوع را نشان می دهد.
البته مدار شکل بالا یک مثال ساده است. در مدار تقویت کننده جمع کننده دیجیتال به آنالوگ، تعداد بیت های مجزا که کلمه ورودی را می سازند (در این مثال، 4 بیت)، ولتاژ پله خروجی را به عنوان درصدی از ولتاژ خروجی آنالوگ تعیین می کنند.
همچنین، دقت این خروجی آنالوگ مقیاس کامل، به سطوح ولتاژ بیت های ورودی بستگی دارد که همواره صفر ولت برای منطق0 و پنج ولت برای منطق1 است.
این دقت، به مقاومت های ورودی Rin نیز وابسته است. خوشبختانه برای غلبه بر این خطا ها، قطعات آنالوگ به دیجیتال و دیجیتال به آنالوگ با دقت بسیار بالا و دارای مقاومت از پیش تعبیه شده در دسترس هستند.