اینورتر منبع امپدانس:
برای غلبه بر مشکلاتی که توضیح دادیم، یک اینورتر دیگر معرفی شده که اینورتر منبع امپدانس (Impedance-Source) یا تغذیه شده با امپدانس یا به طور خلاصه Z-Source Inverter نامیده می شود.
شکل 3 ساختار یک مبدل منبع امپدانس عمومی را نشان می دهد. این مبدل یک مدار یا شبکه امپدانسی برای کوپل مدار مبدل اصلی با منبع توان، بار و یا هر مبدل دیگر دارد.
با استفاده از این مبدل می توان به ویژگی های منحصر به فردی که در سایر مبدل های منبع جریان و منبع ولتاژ وجود دارد دست یافت.
شکل 3
همان طور که در شکل 3 می بینیم، مبدل (یا اینورتر) منبع امپدانس از یک شبکه دوقطبی تشکیل شده است. یک سلف هایL1 و L2 و خازن هایC1 و C2 این دوقطبی را تشکیل داده اند و به شکل X قرار گرفته اند تا کوپلینگ منبع امپدانس را برای مبدل (یا اینورتر) به منبع DC، بار یا هر مبدل دیگری بسازند.
منبع DC یک منبع ولتاژ یا جریان است. بنابراین، منبع DC می تواند یک باتری، یکسوساز دیودی، مبدل تریستوری، پیل سوختی، سلف، خازن و یا ترکیبی از آن ها باشد.
سوئیچ هایی که در این مدار به کار می روند، می توانند ترکیبی از قطعات سوئیچینگ و دیودها مانند ترکیب موازی و به صورت معکوس مطابق شکل 1، ترکیب سری مانند شکل 2 و… باشند.
شکل های 4 و 5 دو پیکربندی اینورتر منبع امپدانس سه فاز را نشان می دهند. اندوکتانس های L1 و L2 را می توان با یک سلف انشعاب گرفته شده یا دو سلف جدا ساخت.
شکل 4
شکل 5
مفهوم منبع امپدانس را می توان به همه حالت های تبدیل توانDC/AC، AC/DC، AC/ACوDC/DC اعمال کرد.