با افزایش جمعیت جهان و رشد جوامع بشری ضرورت ایجاد زیرساخت های زندگی بیش از پیش احساس می شد.سامانه حمل و نقل زمینی، محیط زیست، مسکن و شاید مهم تر از همه آب نیازهایی بودند، که برای بقای بشر در عصر فعلی باید فکری برای آنها می شد.
ساخت تونل و برج های مسکونی و روش های دفع زباله و جمع آوری پسماند های آن ها، به طوری که به محیط زیست آسیبی نزند و همچینن جمع آوری آب های سطحی از طریق ساخت سدها و استخرها از دغدغه های اصلی بودند. در این راستا عایق های پلیمری که به ژئوممبران معروف هستند طراحی و ساخته شدند.
ژئوممبران ها، ورق های پلیمری منعطفی هستند که به عنوان عایق در برابر مهاجرت مایعات یا گازها در پروژه های ساختمانی، راه سازی، پرورش آبزیان و پسماندهای خانگی و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. از سال 1970 به بعد در صنعت استخراج معادن به طور وسیعی استفاده شده اند.
ژئوممبران ها با توجه به پایه پلیمر، دارای انواع مختلفی هستند و هر کدام از آن ها دارای خواص متفاوتی می باشند و با توجه به کاربرد نهایی، مقاومت شیمیایی، خواص مکانیکی، پایداری در برابر شرایط آب و هوایی، نحوه نصب و هزینه تمام شده، انتخاب می شوند.
خواص ژئوممبران های پلیمری تابع نوع ساختار پلیمر و وزن مولکولی و کریستالینیتی آن است. کریستالینیتی یکی از خواص بسیار مهم پلیمرها است. پلیمرها به دو شکل کریستال و آمورف وجود دارند.برای انتخاب یک ژئوممبران مناسب برای کاربرد خاص مورد نظر باید به این نکات دقت کرد: