صنعت تولید چرم طبیعی، از صنایع آسیب رسان به محیط زیست است، چه از جهت مصرف انرژی بسیار بالا و چه از نظر مصرف مواد شیمیایی بسیار قوی و مضر، که از طریق پساب های این صنعت وارد محیط زیست می شوند. چرم حاصله از این فرآیند نیز به نوبه خود آلوده کننده است، زیرا مواد شیمیایی مصرفی در دباغی به همراه برخی از موادی که برای پرداخت نهایی چرم مورد استفاده قرار می گیرند در آن باقی می مانند و وجودشان برای مصرف کننده مصنوعات حاصله از این زیان آور است.
مهم ترین این مواد: کروم، فرمالدئید، رنگ های آزو و پنتاکلروفنل(PCP)، که ماده ای ضد قارچ است، می باشند.در جهت کاهش این مضرات، چرمی طبیعی ولی سازگار با محیط زیست به نام Eco leather تولید و به بازار عرضه شده است که تاریخچه آن به سال 1998 میلادی بازمی گردد. زمانی که چین در تلاش بود به سازمان تجارت جهانی (WTO) بپیوندد و از شروط پیوستن به این سازمان، استفاده از روش های تولید مطابق با استانداردهای جهانی در صنایع بزرگ این کشور، از جمله صنعت تولید چرم طبیعی بود که می بایست با استانداردهای جهانی مطابقت داشته باشد. اجرای این شرط در صنعت چرم طبیعی، باعث شد که چین چرم طبیعی Eco Leather را به بازار عرضه نماید.
چرم Eco Leather توسط فرآیند دوستدار محیط زیست، تولید می شود؛ فرآیندی که عاری از مواد شیمیایی مضر و پساب های صنعتی آسیب رسان به محیط زیست است. چرم های حاصل از چنین فرآیندی برای مصرف کننده آن نیز در طولانی مدت ایمن تر هستند. در برخی از استانداردهای تولید این نوع چرم، تنها مواد شیمیایی مصرفی می بایست سازگار با محیط زیست باشند، اما در برخی دیگر، استانداردهای تولید بر مبنای استفاده از مواد طبیعی در فرآیند هستند.مزایای اصلی Eco Leather برای محیط زیست و مصرف کننده به شرح زیر است:
اولین استانداردهای محیط زیستی برای این چرم طبیعی در سال 2001 میلادی برای چین تدوین شد، که آن مقدمه ای بر تدوین استانداردهای به روزتر از جانب سازمان ها و کشورهای دیگر به مرور زمان گردید. برخی از این استانداردها عبارتند از:
چرم طبیعی Eco Leather دوامی مشابه چرم طبیعی متداول را دارد و در صورت نگهداری صحیح از آن، طول عمر بسیار بالایی دارد. این چرم در ساخت انواع مصنوعات چرمی از قبیل کیف، کفش، کمربند، کلاه، کیف پول، چمدان و.... استفاده می شود.