منبع تغذیه سوئیچینگ:
منابع تغذیه سوئیچینگ یا SMPSها به جای منابع تغذیه AC به DC خطی سنتی به کار می روند و مصرف توان، تولید گرما و اندازه و وزن مدار را کاهش می دهند.
امروزه منابع تغذیه سوئیچینگ در کامپیوترها، تقویت کننده های توان، تلویزیون ها، درایو موتورهای dc و… مورد استفاده قرار می گیرند.
طبق تعریف، یک منبع تغذیه سوئیچینگ (SMPS) نوعی منبع تغذیه است که از روش های سوئیچینگ مبتنی بر نیمه هادی برای رسیدن به ولتاژ خروجی مطلوب استفاده می کند.
یک مبدل سوئیچینگ پایه از یک بخش سوئیچینگ توان و یک مدار کنترل تشکیل شده است. بخش سوئیچینگ توان، تبدیل توان را از ولتاژ ورودیVIN مدار به ولتاژ خروجیVOUT انجام می دهد که فیلتر خروجی نیز دارد.
مزیت اصلی منبع تغذیه سوئیچینگ بازده بالاتر آن در مقایسه با رگولاتورهای خطی استاندارد است.
عنصر اصلی در رسیدن به این بازده یک ترانزیستور (یا ماسفت) است که بین دو وضعیت اشباع (ON) و قطع (OFF) سوئیچ می کند و موجب اتلاف توان کمتری می شود.
وقتی ترانزیستور سوئیچینگ کاملاً ON باشد و جریان را هدایت کند، افت ولتاژ آن حداقل خواهد بود و هنگامی که کاملاً OFF شود جریانی از آن عبور نخواهد کرد. بنابراین، ترانزیستور شبیه یک سوئیچ یا کلید ایده آل عمل می کند.
در نتیجه، برخلاف رگولاتورهای خطی که فقط تنظیم ولتاژ را به صورت کاهنده انجام می دهند، یک منبع تغذیه سوئیچینگ می تواند کاهنده، افزاینده و یا وارون گر پلاریته ولتاژ ورودی باشد.
سه مدار سوئیچینگ «باک» (Buck)، «بوست» (Boost) و «باک-بوست» (Buck-Boost) که به ترتیب، کاهنده، افزاینده و وارون گر پلاریته ولتاژ هستند، مدارهای پایه منابع تغذیه سوئیچینگ را تشکیل می دهند.
تفاوت این مدارها در مکان قرار گرفتن سوئیچ، سلف و خازن خروجی در مدار است.
علاوه بر این، مثال هایی از فرایند طراحی مبدل ها بیان شده و نقشه های فنی آن ها در نرم افزار Altium طراحی و پیاده سازی شده است.