ژلاتین باید در ماده دیگری حل شود تا فعال گردد.این ماده در ابتدا نیاز به حل شدن دارد. در نتیجه هر محصول تولیدی ای که در شیوه تهیه خود نیاز به ژلاتین دارد حتما باید حاوی محلولی باشد تا این ترکیب را در خود حل نماید و سپس خنک گردد تا به قوام دلخواه برسد.
توجه نمایید که نوع پودری را قبل از استفاده در آب گرم حل کنید. برای هر قاشق غذاخوری از این ترکیب حدود سه قاشق غذاخوری آب استفاده کنید و بگذارید چند دقیقه در محلول بماند. بعد از جذب آب توسط این ماده آب به غلظت مورد نظر می رسد. برای نرم شدن نوع ورقه ای، معمولا آن را به مدت 5 دقیقه در آب سرد خیس کنید سپس برگ ها را به آرامی فشار دهید تا رطوبت اضافی قبل از استفاده از بین برود.
باید توجه نمود که این ترکیب را هرگز نباید جوشانید زیرا گرمای زیاد می تواند ساختار آن را تجزیه کرده و توانایی قوام بخشیدن آن را از بین ببرد.برخی از میوه ها، مانند آناناس، گواوا، پاپایا، حاوی آنزیم هایی هستند که می توانند توانایی ژلاتین در استحکام را مهار کنند. با این حال نوع کنسرو شده ی این ترکیبات می تواند این آنزیم ها را از بین ببرد و با کمک این ماده تغلیظ گردند.
تهیه ژلاتین در خانه
این ماده به صورت پودری و ورقه ای قابل خریداری است اما امکان تهیه آن در خانه نیز وجود دارد.همانطور ک ذکر شد محصول مذکور در پوست و استخوان حیوانات وجود دارد بنابراین کافیست مقادیر کافی از استخوان گاو یا گوسفند را در آب ریخته و به آرامی بجوشانید.هر قدر مدت زمان جوشاندن بیشتر باشد ژلاتین بیشتری استخراج می شود.مدت زمان مناسب برای این پروسه تا 48 ساعت متغیر بوده که بعد از پایان این زمان و سرد کردن محلول، ژلاتین جدا می شود.
شیوه ی نگهداری
جالب است بدانید این ماده به نگهدارنده هایی مانند استات سدیم، اسید سیتریک و یا… نیاز ندارد.ورق و پودر ژلاتین را در محلی خنک، تاریک و خشک نگه دارید و از مجاورت آن با رطوبت و آب خودداری کنید. ژلاتین اگر به درستی ذخیره شود، به طور نامحدود می تواند مورد استفاده قرار بگیرد. محصولات ساخته شده با این ماده نیز باید در یخچال نگهداری شوند و در صورتی که در معرض گرما قرار بگیرند تجزیه می شوند.