انواع بردبوردها:
بردبوردهای مدرن از پلاستیک ساخته شده اند و در شکل ها، اندازه ها و حتی رنگ ها مختلف نیز وجود دارند.
بردبوردهایی که می بینید، احتمالاً در اندازه های بزرگ، متوسط و کوچک هستند.
اغلب بردبوردها دارای شکاف ها و زبانه هایی نیز هستند که این امکان را به ما می دهند تا آن ها را به یکدیگر وصل کنیم. یک برد بورد متوسط برای بسیاری از پروژه های ابتدایی کافی است.
بردبوردهای بدون لحیم کاری:
از نظر فنی، بردبوردهایی که درباره آن ها بحث کردیم، بردبوردهایی هستند که برای برقراری اتصال بین اجزای مختلف مدار نیازی به لحیم کاری ندارند.
لحیم کاری، فرایندی است که در آن، یک فلز (قلع) با گرما ذوب شده و اتصالات اجزای مدار را برقرار می کند.
در ساده ترین حالت، می توان قطعات الکترونیکی را به یکدیگر لحیم کرد که مشکلات زیادی را در پی خواهد داشت.
اما، معمولاً قطعات را روی بوردهای مدار چاپی (Printed Circuit Boards) یا PCB نصب و لحیم می کنند. اگر جعبه و محفظه بسیاری از وسایل الکترونیکی را باز کنید، مشاهده خواهید کرد که قطعات روی PCBها نصب شده اند.
شکل بالا، سه مدار یکسان را نشان می دهد که به ترتیب، از راست به چپ، روی بردبورد با لحیم کاری، به صورت اتصال مستقیم و بردبورد بدون لحیم پیاده سازی شده اند.
مهندسان الکترونیک، در بسیاری از مواقع، برای آزمایش اولیه مدار، از بردبوردهای بدون لحیم کاری استفاده کرده و پس از دریافت نتایج مطلوب، مدار نهایی را روی PCB پیاده سازی می کنند.
نام برد بورد از کجا آمده است؟
در اصل، بردبورد یک واژه انگلیسی (Breadboard)، به معنی تخته ای چوبی برای برش نان است. در اوایل گسترش علم الکترونیک، قطعات مدارها روی یک تخته برش نان نصب و با پیچ محکم می شدند.
دلیل استفاده از تخته نان، ارزان بودن، استحکام و فراوانی آن بود. شکل زیر، یکی از این مدارها را نشان می دهد که روی تخته برش نان بسته شده است.