عوامل و شرایط مؤثر بر کرونا:
پدیده کرونا تحت تأثیر شرایط فیزیکی جوّ و خط انتقال قرار می گیرد. در ادامه، عواملی بیان می شود که کرونا به آن ها بستگی دارد:
جوّ:
از آنجایی که پدیده کرونا به دلیل یونیزاسیون هوای اطراف هادی ها تشکیل می شود، تحت تأثیر شرایط فیزیکی جوّی قرار خواهد گرفت. در هوای طوفانی، تعداد یون ها بیشتر از حالت عادی است و کرونا در ولتاژ کمتری نسبت به هوای عادی اتفاق می افتد.
اندازه هادی:
اثر کرونا به شکل و شرایط هادی ها نیز وابسته است. هادی با زمخت و نامنظم کرونا را افزایش می دهد، زیرا ناهمواری سطح، مقدار ولتاژ شکست را کاهش می دهد. بنابراین، یک هادی رشته ای سطح نامنظم داشته و در نتیجه، نسبت به یک هادی تک رشته ای کرونای بیشتری خواهد داشت.
فاصله بین هادی ها:
اگر فاصله بین هادی ها در مقایسه با قطر آن ها بسیار بزرگ باشد، هیچ اثر کرونایی وجود نخواهد داشت. این به آن دلیل است که فاصله زیاد بین هادی ها تنش های الکتروستاتیک سطح هادی را کاهش داده و موجب جلوگیری از تشکیل کرونا می شود.
ولتاژ خط:
ولتاژ خط تأثیر بسیار زیادی روی کرونا دارد. اگر ولتاژ کم باشد، تغییری در شرایط هوای اطراف هادی ها ایجاد نمی شود و در نتیجه، کرونا تشکیل نخواهد شد.
هرچند، اگر ولتاژ خط مقداری داشته باشد که تنش های الکتروستاتیک در سطح هادی بگستراند و سبب هادی شدن هوای اطراف شود، آنگاه کرونا تشکیل خواهد شد.
تلفات توان به دلیل کرونا:
تشکیل کرونا همواره با تلفات انرژی همراه است که به فرم نور، گرما، صدا و واکنش شیمیایی نمایان می شود. وقتی ولتاژ مخرب افزایش پیدا می کند، تلفات توان ناشی از کرونا به صورت زیر محاسبه می شود:
که در آن، f فرکانس منبع برحسب هرتز، V مقدار مؤثر ولتاژ فاز-خنثی وVc مقدار مؤثر ولتاژ مخرب در هر فاز است.