کشف امواج رادیویی:
امواج رادیویی برای اولین بار بر اساس محاسبات ریاضی فیزیکدان مشهور، جیمز کلارک ماکسول (James Clerk Maxwell) پیش بینی شدند.
تصویر (7): ماکسول (1879-1831)
امروزه کمتر کسی پیدا می شود که نام معادلات ماکسول که توصیف کننده تمامی پدیده های الکترومغناطیسی است را نشنیده باشد.
فرم دیفرانسیلی معادلات ماکسول به شکل زیر بوده که در آنDجا به جایی الکتریکی، ρچگالی بار، Bچگالی شار مغناطیسی، Hشدت میدان مغناطیسی، Eشدت میدان الکتریکی وJچگالی جریان الکتریکی است.
در سال 1887 میلادی، هاینریش هرتز (Heinrich Rudolf Hertz) در آزمایشگاه خود برای اولین بار موقق به تولید امواج رادیویی شد و در نتیجه درستی معادلات ماکسول تایید شد.
تصویر (8): نمایی از آنتن لوپ استفاده شده توسط هرتز
هرتز نشان داد که امواج رادیویی همانند نور رفتار کرده و ویژگی هایی نظیر قطبش، شکست، پراش و … را از خود نشان می دهند. امواج تولید شده توسط هرتز در آن زمان امواج هرتزی (Hertzian waves) نام داشتند.
تصویر (9): هرتز (1894-1857)
در اواسط دهه 1890 میلادی، برای اولین بار این امواج به صورت عملی جهت برقراری ارتباط توسط مارکونی (Guglielmo Giovanni Maria Marconi) که اولین فرستنده و گیرنده های رادیویی عملی را ساخت، استفاده شد.
تصویر (10): مارکونی (1937-1874)
در سال 1912 میلادی عبارت مدرن تر امواج رادیویی جایگزین امواج هرتزی شد. شکل زیر نمایی از اولین لینک ارتباطی ساخته شده توسط مارکونی با استفاده از آنتن ساده Monopole را نشان می دهد.
تصویر (11): نمایی از اولین لینک مخابراتی جهان