AC/DC/Ground Coupling در اسیلوسکوپ:
در قسمت های قبل به AC coupling اشاره کردیم. در حالت کلی AC coupling برای مشاهده یک سیگنال AC و DC coupling برای مشاهده یک سیگنال DC است.
AC coupling قسمت DC سیگنال را از بین می برد، در نتیجه سیگنال حول مقدار صفر نوسان خواهد کرد.
در بسیاری از اسیلوسکوپ ها این یک مزیت محسوب می شود، زیرا به کمک آن می توان بیشتر بر روی شکل موج زوم کرد و اغتشاشات کوچک AC را نیز اندازه گیری کرد.
اگر آفست DC سیگنال برای شما اهمیتی نداشته باشد و فقط بخواهید قسمت AC سیگنال را مشاهده کنید، از مد AC coupling استفاده کنید.
اما اگر بخواهید هر دو قسمت AC و DC سیگنال را مشاهده کنید یا فقط قسمت DC برای شما اهمیت داشته باشد، از DC coupling استفاده کنید.
بعضی از اسیلوسکوپ ها ممکن است گزینه Ground Coupling را نیز داشته باشند. اگر اسیلوسکوپ در این مد قرار گیرد، خطی مسطح را خواهید دید که موقعیت صفر ولت را نشان خواهد داد.
از ابزار vertical position برای تطابق این مقدار با یکی از خطوط صفحه مشبک استفاده کنید. این خط نشان گر ولتاژ زمین خواهد بود.
حال می توانید دوباره به مد DC برگردید تا فاصله آن از زمین را اندازه بگیرید. در صورت لزوم از volt/div برای تنظیم سیگنال در صفحه استفاده کنید.
تغییر وضعیت به مد AC باعث حذف قسمت DC سیگنال می شود و شاهد نوسان حول ولتاژ زمین (Ground) خواهید بود.
در تصاویر زیر از هر سه مد اسیلوسکوپ برای اندازه گیری یک سیگنال پالسی که بین 0 و 5 ولت نوسان می کند، استفاده شده است.
ابتدا اسیلوسکوپ در مد Ground Coupling قرار داده شده است تا ولتاژ زمین با خط وسط صفحه مشبک منطبق شود.
سپس به مد DC coupling تغییر وضعیت داده شده است. در این حالت ولتاژ بین 0 و 5 ولت نوسان می کند. توجه کنید که هر خانه عمودی از صفحه مشبک برابر با 2 ولت است.
در مد AC آفست 2٫5V DC از سیگنال حذف می شود و سیگنال با دامنه 2٫5 ولت حول ولتاژ زمین نوسان خواهد کرد.