کاربردهای وریستور:
وریستورها دارای مزیت های بسیاری هستند و کاربردهای متنوعی در سرکوب پالس های گذار در شبکه برق در کاربردهای خانگی و روشنایی و نیز تجهیزات صنعتی در خطوط انرژی AC و DC دارند.
وریستورها می توانند مستقیما و یا از طریق کلیدهای نیمه رسانا به منابع تغذیه متصل شوند و از ترانزیستورها، ماسفت ها و پل های تریستوری محافظت کنند. شکل زیر نمایی از نحوه کاربرد وریستور در مدارات مختلف را نشان می دهد.
مقدار خازنی وریستور:
از آنجایی که ناحیه اصلی هدایت یک وریستور بین دو ترمینال آن مانند یک دی الکتریک عمل می کند، برای ولتاژهای زیر ولتاژ کلمپ، وریستور بیشتر مانند یک خازن عمل خواهد کرد تا یک مقاومت.
تمام وریستورهای نیمه رسانا یک مقدار خازنی دارند که با مساحت آن رابطه مستقیم و با ضخامت وریستور رابطه عکس دارند.
زمانی که یک وریستور در یک مدار DC به کار رود، ظرفیت خازنی وریستور مشروط بر اینکه ولتاژ اعمالی به مقدار بالاتر از سطح ولتاژ کلمپ افزایش نیابد، تقریبا ثابت باقی خواهد ماند و در حوالی بیشینه ولتاژ DC نامی به سرعت افت خواهد کرد.
اما در مدارات AC، این ظرفیت خازنی می تواند مقاومت المان را در ناحیه عدم هدایت مشخصه جریان-ولتاژ تحت تأثیر قرار دهد.
چون برای محافظت از مدار در برابر جهش ولتاژ، وریستور معمولا به صورت موازی با مدار بسته می شود، مقاومت نشتی وریستور سریعا با افزایش فرکانس، افت خواهد کرد.
رابطه بین مقاومت حاصله با فرکانس معمولا خطی است و راکتانس AC یا همان XC با استفاده از رابطه 12πfC مانند خازن های معمولی محاسبه می شود. بنابراین با افزایش فرکانس، جریان نشتی وجود خواهد داشت.