منحنی مشخصه وریستور:
منحنی مشخصه ولتاژ بر حسب جریان معمولی نرمال شده مربوط به یک وریستور استاندارد در شکل زیر داده شده است.
از نمودار شکل بالا هم می توان دید که وریستور دارای منحنی مشخصه دو جهته و متقارن است.
به همین دلیل وریستور می تواند در هر دو جهت (ربع اول و سوم) از یک شکل موج سینوسی، مشابه با دو دیود زنر که پشت به پشت به یکدیگر متصل شده اند، عمل کند.
زمانی که وریستور در مد هدایت نیست، منحنی ولتاژ-جریان یک ارتباط خطی را نشان می دهد.
به همین دلیل جریانی که در وریستور به گردش در می آید، ثابت و بسیار پایین، در حد چند میکرو آمپر (جریان نشت)، باقی می ماند.
این حالت به دلیل مقاومت بالای وریستور است که مانند مدار باز عمل می کند و تا زمانی که ولتاژ دو سر وریستور به مقدار ولتاژ نامی نرسد، ثابت باقی می ماند.
ولتاژ نامی، ولتاژی روی وریستور است که در جریان 1mA DC اندازه گیری می شود. این ولتاژ، سطح ولتاژ DC است که به پایه های وریستور اعمال می شود تا جریانی به اندازه 1mA اجازه عبور دهد و به جنس موادی بستگی دارد که در ساخت وریستور مورد استفاده قرار گرفته است.
در این سطح ولتاژ، وریستور شروع به تغییر از حالت ایزوله به حالت هدایت می کند.
زمانی که ولتاژ گذار در طول وریستور برابر یا بزرگ تر از ولتاژ نامی باشد، مقاومت المان وریستور به صورت ناگهانی بسیار کوچک شده و به دلیل اثر بهمنی مواد نیمه رسانا، به یک رسانا تبدیل می شود.
جریان نشتی کوچک جاری در وریستور به سرعت افزایش می یابد، اما ولتاژ دو سر آن به سطح ولتاژ نامی وریستور محدود شده است.
به عبارت دیگر، وریستور ولتاژ گذرای دو سر خود را از طریق عبور جریان بیشتر از خود، تنظیم خواهد کرد و به دلیل شیب تند منحنی مشخصه غیرخطی ولتاژ-جریان، وریستور قادر است که گستره وسیعی از جریان را در طول بازه باریکی از ولتا ژ از خود عبور دهد و تمام جهش های ولتاژ را قطع کند.