اپلیکیشن زینگ | باربری آنلاین
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل

تماس تلفنی

دانلود زینگ
خانه اپلیکیشن زینگ سامانه صادرات و واردات فروشگاه خدمات اطلاعاتی
خدمات جانبی
تماس با ما
زینگ - سامانه جامع حمل و نقل کشوری

تماس تلفنی

دانلود زینگ

جستجو
عضویت در سامانه صادرات، واردات، تجارت
گروه بازرگانی هومان پویان

پایه های تراشه تایمر 555:
در این قسمت به معرفی پین های تایمر 555 می پردازیم تا درک اجمالی از نحوه کار این آی سی به دست آوریم.

مدار داخلی تایمر 555

  • Pin 1: پین شماره 1، Ground نام دارد که تایمر 555 را به منفی منبع تغذیه متصل می کند.
  • Pin 2: پین شماره 2، Trigger، ورودی منفی برای مقایسه گر شماره 1 است. یک پالس منفی روی این پین زمانی که ولتاژ ورودی به 1٫3 مقدار ولتاژ VCC افت کند، فلیپ فلاپ را SET می کند تا خروجی از حالت LOW به حالت HIGH تغییر وضعیت دهد.
  • Pin 3: این پین Output نام دارد و می تواند هر مدار TTL را حمایت کند و نیز می تواند تا 200mA جریان خروجی در ولتاژ VCC برابر با 1٫5 ولت را تامین کند.
  • Pin 4: پین شماره 4، Reset است. این پین برای تنظیم مجدد یا ریست (Reset) فلیپ فلاپ داخلی به منظور کنترل حالت خروجی (پین شماره 3) مورد استفاده قرار می گیرد. این پین یک ورودی Active-low است و معمولا زمانی که مورد استفاده قرار نمی گیرد، برای جلوگیری از ریست ناخواسته خروجی، به ولتاژ سطح یک منطقی متصل می شود.
  • Pin 5: این پین در شکل بالا با Control Voltage مشخص شده است. پین شماره 5 زمان بندی (Timing) تایمر 555 را از طریق حذف 2٫3 سطح ولتاژ VCC از شبکه مقسم ولتاژ و ایجاد یک سطح ولتاژ مقایسه جدید انجام می دهد. با اعمال ولتاژ به این پین، عرض سیگنال خروجی می تواند بسته به شبکه زمان بندی RC، تغییر کند. وقتی از این پین استفاده نشود، معمولا با یک خازن10nF به زمین متصل می شود تا از ایجاد نویز جلوگیری شود.
  • Pin 6: این پین Threshold نام دارد و ورودی مثبت برای مقایسه گر شماره 2 است. این پین برای ریست کردن فلیپ فلاپ، زمانی که ولتاژ اعمالی به آن از 2٫3 مقدار ولتاژ VCC بیشتر شود، مورد استفاده قرار می گیرد و منجر به تغییر حالت خروجی از حالت HIGH به حالت LOW می شود. این پین مستقیما به مدار زمان بندی RC متصل می شود.
  • Pin 7: این پین Discharge نام دارد. پین شماره 7 مستقیما به کلکتور ترانزیستور NPN داخلی متصل می شود و برای تخلیه خازن زمان بندی از طریق زمین در زمان هایی است که خروجی پین 3 به حالت LOW تغییر وضعیت دهد.
  • Pin 8: پین شماره 8، تغذیه مثبت یا Vcc است. این پین مربوط به منبع تغذیه است و برای تایمر TTL 555 معمولی بین 4٫5 تا 15 ولت است.

همان طور که قبلا اشاره کردیم، نام تایمر 555 برگرفته از این واقعیت است که سه مقاومت5KΩ که به صورت داخلی به یکدیگر متصل هستند، در این تایمر وجود دارند.

این مقاومت ها یک شبکه مقسم ولتاژ بین ولتاژ تغذیه (پین شماره 8) و ولتاژ زمین (پین شماره 1) می سازند.

ولتاژ در طول این شبکه مقاومت های سری، ورودی منفی معکوس کننده مقایسه گر شماره 2 را در 2٫3 ولتاژ VCC و ورودی مثبت غیرمعکوس کننده مقایسه گر شماره 1 را در 1٫3 ولتاژ VCC نگه می دارد.

دو مقایسه گر، ولتاژ خروجی را تولید می کنند که بسته به اختلاف ولتاژ دو ورودی آن ها است و توسط عمل شارژ و تخلیه مدار RC خارجی متصل به آن تعیین می شوند.

خروجی هر دو مقایسه گر به دو ورودی فلیپ فلاپ متصل می شود. فلیپ فلاپ یک خروجی سطح HIGH یا LOW در¯¯Q تولید می کند که به حالت ورودی های آن بستگی دارد.

خروجی فلیپ فلاپ برای کنترل طبقه بافر خروجی جریان بالا مورد استفاده قرار می گیرد. این خروجی برای راه اندازی بار متصل و تولید خروجی HIGH یا LOW در پین خروجی کاربرد دارد.

متداول ترین کاربرد تایمر نوسان ساز 555 به عنوان نوسان ساز آستابل ساده از طریق اتصال دو مقاومت و یک خازن در طول ترمینال های آن است، تا یک قطار پالس ثابت تولید کند که دوره تناوب توسط ثابت زمانی مدار RC تعیین می شود.

اما تایمر 555 می تواند به روش های مختلفی به عنوان مولتی ویبراتور مونواستابل یا بای استابل نیز مورد استفاده قرار گیرد.

کشتیرانی
حمل زمینی
وانت
حمل هوایی
نظر شما
نام و نام خانوادگی:

شماره تماس (نمایش داده نمی شود):

کد امنیتی: captcha

متن پیام: (نظر شما پس از بررسی منتشر خواهد شد)


مطالب مرتبط:
مخفی کردن >>