شیل در مقایسه با نفت مخزن دو تفاوت اصلی دارد: 1. سیالیت و قابلیت جابه جایی (بر روی نحوه استخراج و … تأثیر می گذارد) 2. خصوصیات (به نفت شیل، سبک هم گفته می شود زیرا ترکیبات هیدروکربنی موجود در آن دارای مولکول هایی با تعداد اتم های کربن کمتری هستند).
مخازن انواع مختلفی دارند اما در اکثر آنها عموما نفت، گاز طبیعی، آب و برخی ترکیبات دیگر در بین دو لایه سنگی به دام افتاده اند. برای استخراج این نوع نفت خام (در حال حاضر بیشترین تولید جهان به همین صورت است)، زمین را حفر می کنند تا به لایه نفت خام برسند و سپس آن را استخراج می کنند. استخراج از این نوع مخازن به دلیل مایع و روان بودن بسیار آسان بوده و با هزینه بسیار پایینی صورت می گیرد.
نفت شیل در خلل و فرج و همراه با سنگ های شیل به دام افتاده است، این عامل عملا خاصیت سیالیت را از آنها می گیرد و نمی توان توسط پمپ و روش های معمول آن را استخراج کرد. همین امر باعث شده است که استخراج این ترکیبات بسیار دشوارتر و هزینه بر تر باشد.
با توجه به اینکه در حالت عادی هزینه تولید هر بشکه نفت خام در ایران حدودا 10 دلار است، استخراج شیل تا کنون جدی نگرفته شده است. یکی از میادین بزرگی که در سال های اخیر کشف شد، در استان لرستان قرار دارد و باور کارشناسان بر این است که این میدان نفتی 2 میلیارد بشکه ظرفیت دارد.اویل استخراج شده از این سنگ ها حاوی ناخالصی هایی مانند سولفور می باشد که در ادامه به چگونگی روند استخراج و پالایش این محصول بیشتر می پردازیم.