سی ام سی خوراکی (CMC) یا همان کربوکسی متیل سلولز خوراکی با گریدهای E466 و یا E469 در بازار موجود می باشد. از این ماده در تولید بستنی ها، انواع دسر ها، ژلاتین، آبنبات و … استفاده می نمایند.این ماده که صمغ سلولز نیز نامیده می شود نوعی اتر سلولزی است که به راحتی در آب حل می گردد. ماده ی اولیه ی تولید این محصول پالپ چوب و پنبه ی تصفیه شده است.
محصول فوق در صنایع غذایی با دوز های 0.2 و 0.5 درصد استفاده می شود.در مقایسه با سایر هیدروکلوئید ها در برابر اسید ها و نمک ها مقاوم می باشد و به راحتی حل می گردد. این ماده به عنوان یک افزودنی غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. عملکرد اصلی آن در صنایع غذایی به عنوان ضخیم کننده، تثبیت کننده، امولسیفایر، سوسپانسیون کننده، ماده تشکیل دهنده فیلم و … است.
محصول فوق در محصولات غذایی مانند بستنی، آب میوه، مربای میوه، لبنیات، آبجو، نوشیدنی های اسید لاکتیک، ماست، شربت، فرآورده های نانوایی، شراب، سس، چاشنی، محصولات گوشتی و غیره مورد استفاده قرار می گیرد.محصول فوق در نقش پایدار کننده ی امولوسیونی در نوشیدنی های حاوی چربی و پروتئین مورد استفاده قرار می گیرد.
نوشیدنی هایی مانند شیر سویا، شیر کاکائو، شیر بادام زمینی، شیر نارگیل و… دارای مقادیر مختلف چربی و مقدار مشخصی از پروتئین می باشند که تمایل به امتزاج پذیری با یکدیگر را ندارند و در هنگام ساخت و یا حتی بسته بندی در محلول شناور می گردند. در نتیجه محصولات از این قبیل در صورت نبود سی ام سی در آن ها شکل ظاهری بدی به خود می گیرند و حتما نیاز به یک امولوسیون کننده دارند تا پروتئین را در pH های پایین محصور نماید.
این محصول گزینه ی مناسبی برای افزودن به این نوشیدنی ها به حساب می آید زیرا به راحتی در آب حل می شود و به یک کلوئید شفاف و پایدار برای محصور کردن پروتئین ها تبدیل می گردد و پروتئین ها را در حالت پایداری نگه می دارد. همچنین این ماده ی امولوسیون کننده موجب کاهش کشش سطحی ما بین آب و چربی ها می گردد. در نتیجه این محصول موجب یکنواخت سازی طعم، غذا و بافت مواد غذایی می گردد.