اوره باعث تحریک پوست و چشم و عوارض تنفسی می شود. قرار گرفتن در معرض مداوم پوست باعث تورم در پوست می شود. غلظت بالای آن در خون باعث آسیب به اندام های بدن می شود. نباید بالای نقطه ذوب گرم شود چراکه باعث تجزیه آن شده و بخارات سمی ایجاد می کند. این ماده به طور معمول قابل اشتعال نیست، اما مخلوط شدن آن با اکسیدان های قوی مانند نیترید باعث انفجار می شود.نکته مهم این است که این ماده نباید با نیترات آمونیوم ذخیره شود زیرا این مواد زمانی که در تماس هستند، به سرعت آب را جذب می کنند.
جایگزین کود اوره
همان گونه که گفته شد این کود منبعی است غنی و به صرفه برای عنصر نیتروژن، از این رو جایگزین هایی که برای آن معرفی می شوند نیز باید بتوانند به خوبی نیتروژن مورد نیاز گیاه را تامین نمایند. آمونیوم نیترات، آمونیوم سولفات و پتاسیم نیترات می توانند جایگزین هایی مناسب برای این کود محبوب باشند.
کود ساده چیست ؟
کودها بر اساس میزان ماده مغذی به سه دسته ساده، مرکب و مخلوط تقسیم می شوند که این تقسیم بندی به شرح زیر است:
میزان جذب کود اوره بیشتر است یا کود نیترات ؟
هرچند که هر دوی این ترکیبات حاوی نیتروژن و جزء کود ازته هستند، اما به این دلیل که گیاهان ترجیح می دهند نیتروژن را به صورت نیترات دریافت کنند، در نتیجه کودهای نیتراته در مقایسه با کود اوره زودتر جذب گیاه خواهند شد.
چرا این ماده مهم ترین کود شیمیایی نیتروژن دار به حساب می آید؟
دلیل این موضوع را می توان میزان بالای نیتروژن در ترکیبات این کود دانست، برای مقایسه باید گفت نسبت نیتروژن در کود اوره NPK 46-0-0 و در آمونیوم نیترات NPK 36-0-0 بوده که خود نشان دهنده بازدهی بیشتر در کنار هزینه کمتر در صورت استفاده از کود مذکور می باشد.
این ماده بر pH خاک چگونه اثر می گذارد؟
در طی فرایند نیتروفیکاسیون، تعداد یون های هیدروژن آزاد (H +) در خاک افزایش می یابد و مقدار اسیدیته ی خاک زیاد می شود. علاوه بر این، وقتی گیاهان یون های آمونیوم (NH4 +) را جذب می کنند، یون های هیدروژن را نیز در خاک آزاد می کنند.بنابراین مقدر هیدروژن آزاد موجود باید با کمک ترکیبات دیگری مانند کلسیم کربنات موثر ECC خنثی گردد.