سولفات منگنز به صورت کریستال (هشت آبه) و پودر خشک (سه آبه) عرضه می شود. گرید کریستالی به صورت بی رنگ و تقریبا شفاف است و نوع خشک به صورت بی رنگ تا رنگ سفید می باشد که هر دو گرید طعم شور و تلخ دارند.
چنانچه گرید کریستالی هشت آبه سولفات منگنز را به مدت 2 ساعت در دمای 100 درجه سانتی گراد و سپس به مدت 4 ساعت در دمای 400- 300 درجه سانتی گراد خشک کنید، نباید بیش از % 52 - 40 از وزن خود را از دست بدهد.اگر بیشتر از این مقدار از وزن خود را از دست بدهد یعنی مقدار هیدراته و رطوبت آن بیشتر از این مقدار است.
و اگر درصد کمتری از وزن خود را ازدست بدهد یعنی مقدار هیدراته آن ورطوبت ان کمتر از این عدد خواهد بود.چنانچه گرید پودری سولفات منگنز سه آبه را به مدت 4 ساعت در دمای 400 - 300 درجه سانتی گراد خشک کنید، نباید بیش از % 35 - 25 از وزن خود را از دست بدهد.برای تعیین درصد خلوص سولفات منگنز ازمایش زیر را انجام دهید:
0/6 گرم از سولفات منگنز را وزن کرده و در 2 میلی لیتر هیدروکلرید رقیق شده (نسبت 1 به 4) حل کنید و با افزودن آب، آن را به حجم 100 میلی لیتر برسانید. دقیقا 25 میلی لیتر از این محلول را بردارید و 50 میلی لیتر آب و 5 میلی لیتر بافر آمونیاک - آمونیوم کلرید (pH=10.7) به آن اضافه کنید. 5 قطره شناساگر اریوکروم بلک تی اضافه کنید و با محلول mol/l 0/05 از EDTA تیتر کنید، تا زمانی که رنگ محلول از قرمز - بنفش به آبی (نقطه اکی والان)تغییر کند. هر 1 میلی لیتر از محلول EDTA با غلظت mol/l 0/05 معادل با 6/018 میلی گرم از سولفات منگنز خواهد بود.