فلیپ فلاپ D به عنوان لچ داده:
علاوه بر مقسم فرکانسی، کاربرد مفید دیگر فلیپ فلاپ D به عنوان لچ یا نگه دار داده است. یک لچ داده می تواند به عنوان قطعه ای استفاده شود که داده ها را نگه می دارد و مقادیر حاضر در ورودی خود را به یاد می سپارد.
بنابراین فلیپ فلاپ های D تا حدودی شبیه به ادوات حافظه تک بیتی و آی سی هایی مانند TTL 74LS74 یا CMOS 4042 عمل می کنند که به فرم دو تایی و دقیقا برای این هدف ساخته شده اند.
از طریق اتصال 4 لچ یک بیتی به یکدیگر، به گونه ای که تمام ورودی های کلاک آن ها به یکدیگر متصل شده باشد، یک لچ داده چهار بیتی ساده مانند شکل زیر ایجاد می شود.
لچ داده شفاف:
لچ های داده در الکترونیک و مدارات کامپیوتری جزو ادوات بسیار مفید هستند.
این ادوات می توانند برای داشتن امپدانس خروجی بسیار بالا، هم در خروجی Q و هم در خروجی مکمل یا معکوس¯¯¯¯Q، طراحی شوند تا زمانی که به عنوان بافر، پورت I/O، درایور خط دو جهته (Bi-Directional Bus Driver) و یا حتی درایور نمایش گرها مورد استفاده قرار می گیرند، اثر امپدانس را روی مدار متصل کاهش دهند.
اما یک لچ داده یک بیتی، به تنهایی کاربردی نیست و در عوض آی سی های تجاری موجود تعداد 4، 8، 10، 16 و حتی 32 لچ داده تکی را در یک پکیج آی سی فراهم می آورند.
74LS373 Octal، یک نمونه از چنین آی سی هایی است که به آی سی Transparent Latch مشهور است.
این آی سی که از هشت لچ داده تکی تشکیل شده است، به این دلیل Transparent نام دارد که اگر پالس کلاک در سطح یک منطقی یا HIGH باشد، خروجی ها در Q دقیقا مقدار ورودی ها در D را دنبال می کنند.
در این پیکربندی، گفته می شود که لچ باز است و مسیر از ورودی¯¯¯¯¯Dبه خروجی¯¯¯¯Qشفاف (Transparent) است؛ زیرا داده ها بدون محدودیت از آن عبور می کنند.
زمانی که سیگنال کلاک ورودی در سطح LOW یا صفر منطقی باشد، لچ بسته است و خروجی¯¯¯¯Q در مقدار آخرین داده ای که قبل از تغییر وضعیت کلاک در خروجی ظاهر شده بود، لچ می شود و در پاسخ به¯¯¯¯¯Dدیگر تغییر نخواهد کرد. نمایی از این لچ داده در شکل زیر نشان داده شده است.