گام اول پیشگیری از آلودگیِ میکروبی، با تمیز نگه داشتن و ذخیره صحیح مواد خام آغاز می شود. اکثر مواد خام محیط مناسبی برای ورود انواع میکروب بوده و حتی به رشد آلودگی هم کمک می کنند. این یکی از دلایلی است که باید پودرها خشک باشند و به دوراز مایعات نگه داری شوند و مایعات در ظروف دربسته نگه داشته شوند.
به منظور ایجاد کمترین مشکلات محیط زیستی، در بسیاری از تأسیسات از آب شستشو در تولید استفاده می شود. این فاضلاب به دودسته داخلی و خارجی می شود و به وسیله رنگ مشخص می گردند، زیرا فاضلاب خارجی ممکن است حاوی اکسید روی یا سایر رنگ دانه های واکنشی باشد که با فرمول داخلی ناسازگاری نشان دهد.
غالباً اجازه می دهند تا آب درجایی ساکن شود تا مواد جامد معلق آن کاهش یابد و سپس برای جلوگیری از آلودگی، با یک افزودنی ضد میکروب، تصفیه شود. این ضد میکروب می تواند با افزودنی نگه دارنده داخل قوطی رنگ متفاوت باشد. همچنین می تواند برای محافظت از پوشش در برابر تجمع میکروب ها که می تواند منجر به ایجاد عفونت انسانی، تخریب فیلم و کپک شود، کاربرد داشته باشد. در موارد آلودگی شدید، مخزن نگه دارنده باید خالی گردد و با بخارآب پرفشار دارای سفیدکننده شست وشو گردد.
ضد میکروب ها به عنوان ماده نگه دارنده در قوطی، از رنگ در برابر میکروب هایی محافظت می کنند که در صورت عدم حذف آن ها، می توانند از اجزای مختلف پوشش ها به عنوان غذا استفاده کنند. که این مورد می تواند به تغییر در ویسکوزیته، تغییر رنگ، ایجاد بوی بد، تغییر pH و تخریب دیگر خواص منجر شود.