در اوایل دهه 1970 پلیمرهای سوپرجاذب به روش پلیمریزاسیون در محلول آبی تولید شدند. در اواخر دهه 1990 تولید کنندگان پلیمرهای سوپرجاذب، مراحل فرآورش اضافی را به کار گرفتند. این مرحله باعث بهبود خواص محصول نهایی از جمله موارد زیر، می شود:
در این فرآیند پودر پلیمر سوپرجاذب برای پوشک بچه و محصولات بهداشتی بانوان تولید می شود.همچنین در این روش، مشکلاتی که به هنگام اعمال و پراکنده کردن پودر پلیمر سوپرجاذب روی کرک سلولزی در بخش مغزی جاذب در پوشک بچه به وجود می آید، برطرف می شود.
محصول نهایی دارای سختی بهبود یافته ای است، بنابراین در هنگام ساخت کالاهای مختلف، گرد و غبار ایجاد نمی شود. یکی از تفاوت های عمده این فرآیند با فرآیندهای تجاری دیگر در میزان مونومر باقی مانده می باشد. مونومر باقی مانده در این فرآیند کمتر از 100ppm بوده در حالی که محصولات تجاری معمول دارای 200ppm -1000ppm مونومر می باشند.
شرح کلی فرآیند تولید پلیمریزاسیون در محلول آبی در ادامه امده است. در این فرآیند از دو راکتور ناپیوسته استفاده می شود. هنگامی که در یکی از راکتورها محلول مونومر به پلیمر تبدیل می شود، راکتور دیگر در حال تخلیه است.
اولین مرحله فرآیند، تهیه آب بدون یون است که به عنوان حلال به کار می رود. همچنین در این مرحله حذف بازدارنده از اکریلیک اسید گلاسیال نیز انجام می پذیرد. ماده Versanex V-80 محصول شرکت Dow Chemiclas به آب دیونیزه شده افزوده می شود تا یون های باقی مانده در ان غیر فعال و به شکل کمپلکس درآمده و سپس محلول به طور مستقیم به راکتور ناپیوسته انتقال می یابد. همچنین با افزودن اکریلیک اسید گلاسیال میزان مونومر در مخلوط به 40 درصد وزنی می رسد.