فسفریک اسید با فرمول H3PO4 با نام های مترادف ارتو فسفریک اسید، اسید فسفریک سفید، محلول اسید فسفریک و اورتو فسفریک اسید پس از سولفوریک اسید بیشترین تولید و مصرف را در جهان دارد. بیشترین مصرف فسفریک اسید در تولید نمک های فسفاته همراه با کودهای شیمیایی می باشد، همچنین از فسفریک اسید در تولید مواد شیمیایی مورد استفاده در تصفیه آب، مواد پاک کننده و مواد کنترل کننده آتش نیز استفاده می شود.
اسید فسفریک از اسیدهای معدنی مهم بوده که دارای تنوع مصرف بسیاری از قبیل صنایع کودهای شیمیایی، صنایع غذایی، دارویی، آبکاری و ریخته گری، تولید املاح فسفاته، تولید الیاف مصنوعی، چسب و رزین، پاک کننده های صنعتی و بهداشتی و… است.به طور کلی فسفریک اسید به سه صورت تولید می شود که به ترتیب در صد خلوص عبارتند از:
فسفریک اسید صنعتی و خوراکی از تصفیه اسید خام به دست می آیند. اسید فسفریک خام معمولاٌ از واکنش شیمیایی اسید سولفوریک با خاک فسفات تولید شده و سپس در واحدهای تصفیه به اسید فسفریک صنعتی و خوراکی تبدیل می شود.
اسید فسفریک خام در صنایع کودهای شیمیایی، اسید فسفریک صنعتی در صنایع فسفاته کننده ها و شوینده های صنعتی، چربی گیرها و رنگ برها، صنایع نساجی، تصفیه پساب ها، پاک کننده های صابونی و غیر صابونی و تولید ظروف تفلون به کار می رود. اسید فسفریک خوراکی به طور عمده در تولید روغن نباتی، به عنوان ماده افزودنی در تولید نوشابه های گاز دار، تصفیه آب، خوراک دام و داروسازی و مکمل های غذای دام و طیور(دی و منو کلسیم فسفات) استفاده می شود.
فسفریک اسید خوراکی را از افزودن آب به P2O5 و یا از سنگ فسفات دار در مجاورت اسید سولفوریک تهیه می کنند. اسید فسفریک، اسید ضعیفی است که در شرایط عادی و مدت زمان کوتاه آنقدر نمی تواند خطرساز باشد.