پهنای باند، تاخیر و طیف شبکه 5G:
هر اپراتور، بلوک طیفی مخصوص به خود را دارد، که این طیف، یک بازه فرکانس رادیویی الکترومغناطیسی برای انتقال صوت، داده و ویدئو در سرتاسر کشور است.
این طیف ها به یکدیگر می پیوندند و ظرفیت کلی شبکه را تشکیل می دهند. در واقع این ظرفیت، نشان می دهد که شبکه داده ها را با چه سرعتی منتقل می کند.
امروزه ممکن است یک اپراتور خاص، در کل 100 مگا هرتز از طیف کلی را در اختیار داشته باشند و با همین بازه طیفی، خدمات خود را به مشترکان سر تا سر کشور ارائه دهد.
اما این مقدار در نسل 5G تقریبا به حدود 1000 مگا هرتز افزایش می یابد. در واقع یکی از بزرگ ترین تغییراتی که توسط نسل 5G ایجاد می شود، افزایش مقدار طیفی ارائه شده به اپراتورها است.
این افزایش ظرفیت شبکه باعث می شود که داده ها با سرعت بالاتری به صورت بلادرنگ منتقل شوند و تاخیر شبکه به مقدار حداقل برسد.
تاخیر در شبکه نسل چهارم در حدود 20 تا 30 میلی ثانیه است، اما در یک شبکه 5G مقدار تاخیر به زیر 10 میلی ثانیه می رسد.
البته در شرایط بهترین عملکرد ایده آل این مقدار حتی تا 1 میلی ثانیه هم افت می کند. چنین پیشرفتی ممکن است به ظاهر تأثیری برای کاربران عادی شبکه نداشته باشد، اما برای صنایعی که کنترل ماشین ها از راه دور و در مسافت های بالا مورد نیاز است، امکان انتقال داده ها را با سرعت و تاخیر بسیار کمی فراهم می کند.
در جدول زیر مقایسه ای از سه نسل 3G و 4G و 5G آورده شده است.