تفاوت های نسل 4G و 5G:
در مقایسه با شبکه های مخابراتی نسل سوم، نسل چهارم توانست عملکردهای غیر قابل اعمال توسط شبکه نسل سه، مانند برقرای تماس های صوتی و دریافت رشته های سیگنال ویدیوئی با کیفت نسبتا خوب را فراهم کند.
به عنوان مثال، امروزه مشاهده کانال های تلویزیونی به صورت آنلاین به یک کارکرد عادی تبدیل شده است. اما تداوم روند رشد سیگنال های ویدیوئی، منجر به افزایش ازدحام شبکه می شود.
در واقع نسل 4G با محدودیت شدیدی در اندازه اطلاعاتی مواجه است که می تواند با سرعت بالا در طول بلوک های طیفی منتقل شود.
یک تفاوت عمده در دو نسل مخابرات 4G و 5G در این است که مشکل ازدحام در 5G حذف می شود.
این امر بدین معنی است که کاربران عملا حالتی را تجربه نخواهند کرد که در ساعت اوج ترافیک، گوشی دریافت سیگنال را به صورت کامل نشان دهد، اما حتی قادر به باز کردن یک صفحه اینترنت در مرورگر نباشند.
اما مهم ترین تفاوت 4G و 5G در این است که نسل 5G دروازه ای برای عملی شدن تکنولوژی اینترنت اشیا (Internet of Things) است.
در فناوری اینترنت اشیا، تمام انسان ها، وسایل و حتی حیونات در ابعاد وسیعی به یکدیگر متصل می شوند.
آخرین نسل از ارتباطات، انتظار می رود تا صنایع مبتنی بر داده (Data-Driven Industries)، شهرهای هوشمند (Smart Cities) و مدیریت زیرساخت ها (Infrastructure Management) را دچار انقلاب بزرگی کند؛ زیرا این نوع از شبکه های مخابراتی قادر است تعداد بیشتری وسیله را در یک ناحیه با امنیت و قابلیت اطمینان بیشتر و با وقفه و اختلال بسیار کمتر مورد بهره برداری قرار دهد.
در حالت کلی، به دلیل تکنولوژی های جدید و نیز طیف موج میلی متری مورد استفاده در نسل 5G، سرعت بالاتر، تاخیر پایین تر، ظرفیت اتصال وسایل بیشتر، تداخل کمتر و بازده بالاتر از ویژگی های این شبکه ها است.