معرفی کتاب های تکنیک پالس:
در ادامه این بخش، مهم ترین مراجع و کتاب های تکنیک پاس را معرفی می کنیم که در اغلب دانشگاه های کشور معرفی و تدریس می شوند.
کتاب تحلیل و طراحی مدارهای تکنیک پالس بل:
این کتاب به اندازه ای شناخته شده است که نیاز به توضیح های اضافی نباشد و تنها باید گفت ویراست جدید کتاب تحلیل و طراحی مدارهای تکنیک پالس نسبت به ویراست های قبلی تغییرات بسیار و مطالب جدید فراوانی دارد که بازتاب پیشرفت های صورت گرفته در سال های اخیر است.
مهم ترین تغییر، تکیه بیشتر بر مدارهای مجتمع و آی سی های آماده و مدارهای قابل ساخت به صورت مجتمع است.
کتاب تکنیک پالس بل در 12 فصل تدوین شده که فصل اول آن به مقدمات اختصاص یافته است. فصل دوم درباره مدار خطی شکل دهی موج است و فصل سوم به مدارهای شکل دهنده موج دیودی اختصاص یافته است. در فصل چهارم، کلیدهای ترانزیستوری معرفی شده اند.
فصل پنجم کاربرد آپ امپ در مدارهای سوییچینگ را معرفی می کند و در فصل ششم اشمیت تریگر و مقایسه کننده های ولتاژ معرفی می شوند.
فصل هفتم مدارهای دوپایا، فلیپ فلاپ و حافظه، فصل هشتم مولتی ویبراتورهای مونواستابل و آستابل و فصل نهم آی سی های زمان سنج را شرح می دهند.
فصل دهم به مبحث مولد تابع پرداخته و پیاده سازی مداری دروازه های منطقی موضوع فصل یازدهم هستند. در نهایت، در فصل دوازدهم، سیستمهای آمیخته، سیگنال و مبدل های داده ارائه شده اند.
کتاب تکنیک پالس بل را محمود دیافی ترجمه کرده و انتشارات نص آن را چاپ کرده است.
کتاب اصول و مبانی تکنیک پالس معتمدی:
کتاب تکنیک پالس معتمدی با نام کامل «اصول و مبانی تکنیک پالس» یکی از معروف ترین کتاب های تکنیک پالس به زبان فارسی است که به عنوان مرجع درسی از سوی اساتید معرفی می شود.
مطالب مندرج در کتاب به گونه ای گردآوری شده که کلیه مواد تعیین شده از طرف وزارت علوم را پوشش می دهد. شیوه نگارش آن نیز با مطالب با مباحث تئوری و عملی شروع می شود و به مدارهای کاملاً عملی و کاربردی ختم می شود. به همین دلیل تقریباً همه مدارهای موجود در متن درس را می توان در آزمایشگاه بسته و پاسخ لازم را دریافت کرد.
نکته مهم دیگر اینکه جهت درک کامل مطالب این کتاب دانستن دروس اصلی مانند مدارهای الکتریکی و الکترونیک و مدارهای منطقی ضروری است. مثال های عملی کتاب تکنیک پالس معتمدی می تواند برای طراحی و کاربردهای مهندسی مورد استفاده قرار گیرد.
در ویراست جدید کتاب سعی شده برخی از فصل های ویراست قبلی حذف و مواد جدید جایگزین و یا اضافه شود.
همچنین سعی شده با ارائه مثال های مناسب آموزش مطالب بهتر و روان تر شود. علاوه بر این، مواردی مورد بازنگری قرار گرفته اند و در مجموع می توان گفت با توجه به شرایط علمی امروز چاپ جدید کتاب شرایط مناسب تری را برای استفاده از این کتاب فراهم کرده است.
این کتاب شامل 10 فصل است که در فصل اول تعاریف و کاربرد تکنیک پالس ارائه شده است. فصل دوم به پاسخ مدارهای خطی به سیگنال های پالس پرداخته و در فصل سوم پاسخ مدارهای غیرخطی به سیگنال های پالس ارائه شده است.
در فصل چهارم مولتی ویبراتورها و در فصل پنجم مولدهای موج مورب معرفی شده اند. در فصل ششم کاربردهای تقویت کننده عملیاتی مورد بحث قرار گرفته است. فصل هفتم درباره مدار مجتمع زمان سنج 555 و کاربردهای آن است.
در فصل هشتم به عناصر مقاومت منفی و کاربرد آن ها در تکنیک پالس پرداخته شده و فصل نهم به ساختمان گیت های منطقی در فناوری های مختلف اختصاص یافته است. در نهایت، در فصل دهم کتاب، کاربرد گیت های منطقی در تکنیک پالس بیان شده است.
کتاب تکنیک پالس معتمدی را انتشارات نص چاپ کرده است.
کتاب تکنیک پالس تابنده:
یکی دیگر از کتاب های تکنیک پالس، کتاب تکنیک پالس و مدارهای دیجیتال دکتر محمود تابنده چاپ انتشارات دانشگاه صنعتی شریف است. این کتاب در 10 فصل تدوین شده است. در فصل 1 مدارهای RLC بررسی شده اند.
فصل 2 حالت گذرا در قطع و وصل دیود و ترانزیستور را پوشش می دهد. فصل 3 درباره مولتی ویبراتور دو حالته و اشمیت تریگر است و فصل 4 به مولتی ویبراتور یک حالته و نوسانی می پردازد.
فصل های 5 و 6، به ترتیب، به تحقق مولتی ویبراتورها به کمک مدارهای مجتمع و ساخت مولتی ویبراتورها به کمک معکوس کننده های CMOS پرداخته اند. در فصل 7 مدارهای مجتمع معرفی شده اند. فصل 8 درباره مدارهای قفل شونده با فاز (PLL) است و فصل 9 مبدل های دیجیتال به آنالوگ و آنالوگ به دیجیتال را پوشش می دهد.
در نهایت، فصل 10 درباره نوسانگرهای بلوری (کریستالی) است.
کتاب مدارهای پالس و دیجیتال احدی:
کتاب مدارهای پالس و دیجیتال سید محمد احدی، مجموعه ای از مفاهیم و مسائل پایه ای در مورد مدارهای پالس و دیجیتال است که در هشت فصل تنظیم شده است.
در دو فصل اول به بررسی مفاهیم پایه در مدارها و عناصر خطی و غیرخطی با تأکید بر کاربردهای پالسی پرداخته شده است. فصل سوم کتاب به بررسی مولتی ویبراتورها و فصل چهارم به بررسی مدارهای ایجاد شکل موج شیب می پردازند که مطالب کلاسیک درس پالس بوده و از اهمیت زیادی برخوردارند.
در فصل پنجم و ششم به مباحث بسیار کاربردی به کارگیری تقویت کننده های عملیاتی، مقایسه کننده ها و گیت های منطقی در تهیه مدارهای پالسی پرداخته شده است. فصل هفتم و هشتم به عناصر مقاومت منفی و آشنایی و معرفی مبدل های آنالوگ به دیجیتال و دیجیتال به آنالوگ می پردازند.
کتاب تکنیک پالس احدی را انتشارات دانشگاه صنعتی امیرکبیر منتشر کرده است.
کتاب تکنیک پالس اروجی:
یکی دیگر از کتاب های تکنیک پالس به زبان فارسی، کتاب تکنیک پالس اروجی چاپ انتشارات کیان ایران است. فصل اول کتاب تکنیک پالس اروجی درباره پاسخ مدارهای خطی به ورودی پالس است.
فصل دوم به پاسخ مدارهای غیرخطی به ورودی پالس، فصل سوم به مولدهای سوئیپ ولتاژ خطی و فصل چهارم به مولتی ویبراتورها اختصاص دارد. فصل های پنجم تا هفتم نیز درباره کاربرد تقویت کننده های عملیاتی در تکنیک پالس، مدارهای آی سی زمان سنج 555 و تحقق مولتی ویبراتورها به کمک گیت های منطقی هستند.