روانکار صنعتی به محصولات پتروشیمی گفته می شود، که دارای کاربرد بسیار زیادی هستند. یکی از مهم ترین کاربردهای این محصولات، جلوگیری از سایش سطوح و کاهش اصطکاک بین سطوحِ متحرک است. همچنین روانکاری تجهیزات صنعتی باعث سهولت حرکات قطعات دستگاه ها و کاهش مصرف انرژی می شود.
روانکاری تجهیزات صنعتی
روانکار تجهیزات صنعتی نوعی روغن صنعتی است که برای تسهیل حرکت دو قطعه روی هم مورد استفاده قرار می گیرد. به بیان ساده تر هنگامی که دو سطح با یکدیگر در تماس هستند، بین آن ها اصطکاکی ایجاد می شود که این اصطکاک منجر به ساییدگی می شود. عدم استفاده از روانکاری تجهیزات صنعتی می تواند باعث آسیب رساندن به تجهیزات و قطعات شود.
این خرابی ها در دستگاه های صنعتی ممکن است چندین میلیون هزینه بر جای بگذارد، در حالی که با استفاده از روانکار می توان از بروز این خسارت ها جلوگیری کرد. روانکاری تجهیزات صنعتی بخش جدا نشدنی و بسیار مهم، در صنعت است. در صورتی که روانکاری تجهیزات، به درستی و به طور مرتب انجام شود، می تواند عمر قطعات را افزایش و هزینه های تعمیرات را کاهش دهد.
مزایای روانکاری تجهیزات صنعتی
مزایای-روانکاری-تجهیزات-صنعتیروانکاری تجهیزات صنعتی دارای مزایای زیادی است، که در ادامه به برخی از مهم ترین مزایای استفاده از روانکار اشاره می کنیم:
مشخصات روانکار تجهیزات صنعتی مناسب
یک روانکار صنعتی مناسب باید دارای ویژگی ها و مشخصاتی باشد. روغن های روانکار باید دارای گرانروی مناسبی باشند تا بتوانند باعث کم شدن اصطکاک و ساییدگی قطعات شوند و انتقال نیرو را به درستی انجام دهند. همچنین باید در مقابل تجزیه حرارتی و اکسیداسیون به حد کافی مقاوم باشند تا منجر به خوردگی بیش از حد قطعات نشوند. در زیر به برخی از ویژگی ها و مشخصات مهمی که روانکار صنعتی باید داشته باشد، اشاره می کنیم:
اجرای روانکاری تجهیزات صنعتی
یک نفر باید مسئولیت روانکاری تجهیزات را برعهده داشته باشد و در فواصل زمانی مشخص شده، این کار را انجام دهد. وظایف اصلی کسی که اجرای برنامه روانکاری تجهیزات صنعتی را بر عهده دارد، عبارت است از:
فردی که این مسئولیت را بر عهده می گیرد باید به طور کامل آموزش دیده باشد و از ارزش روانکاری آگاه باشد، تا بتواند به درستی این کار را انجام دهد و از آسیب هایی که ممکن است به دستگاه وارد شود جلوگیری کند.