اولین گام در جهت قفسه بندی یک انبار صنعتی شناسایی نیازمندی ها و مشخصات آن است. مساحت انبار، ارتفاع سقف، ارتفاعی که برای قفسه بندی در نظر گرفته شده، حجم و ابعاد کالاهای انبار و مواردی از این دست بایستی قبل از اقدام به تهیه قفسه تعیین و لیستی از آنها با اولویت بندی مورد نظر تهیه شود.
هرچند که این امکان وجود دارد که در یک انبار از مدل های مختلف قفسه برای بخش های مختلف آن استفاده نمود اما با اینحال مهم ترین و متداول ترین نوع قفسه بندی انبار صنعتی قفسه بندی راک است. قفسه بندی راک یا رک انبار با دارا بودن تحمل وزنی های گوناگون قابلیت استفاده در تمامی انواع انبار را دارد. بازوهای تقویتی جهت افزایش استقامت و تحمل وزنی در طرفین قفسه تعبیه می شود. این نوع از قفسه مدل هایی همچون: قفسه بندی شاتل، خودراهرو، نیم طبقه و … را شامل می شود.
در صورتی که کالاهای انبار دارای وزن زیادی نباشند می توان از قفسه بندی سبک برای آنها استفاده نمود. در غیر اینوصرت انواع قفسه های نیمه سنگین و سنگین برای جانمایی کالاها مناسب است.قفسه بندی انبارهای صنعتی نیز همانند سایر انبارها با درنظر گرفتن استانداردها و الزامات ایمنی انبار انجام می شود که در صورت تمایل می توانید این موارد را در مقالات مربوطه مطالعه نمایید.
علاوه بر مدل های متداول قفسه بندی که ذکر شد، نوعی از قفسه بندی نیز وجود دارد که خود قفسه ها سوله انبار را نیز تشکیل می دهند و چیدمان آنها کنار هم فضای انبار را می سازد و بدین ترتیب نیاز به سازه جداگانه برای فضای انبار نیست. این نوع از قفسه بندی نیز مزایا و معایب ویژه خود را دارد که در مقاله جداگانه به آن خواهیم پرداخت.